Info Actual

Info Actual > Culinar > Cozonac pufos si gustos de Paste! Iata trucurile lui Catalin Scarlatescu
Culinar

Cozonac pufos si gustos de Paste! Iata trucurile lui Catalin Scarlatescu

Cozonac pufos si gustos de Paste! Iata trucurile lui Catalin Scarlatescu

Cozonac pufos si gustos de Paste! Daca vrei sa iti surprinzi familia de sarbatori, merita sa incerci aceasta reteta. Iata care sunt trucurile lui Chef Catalin Scarlatescu.

Chef Catalin Scarlatescu spune că un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părțile, să aibă intensitatea flăcării potrivită), dar şi de câteva TRUCURI:

Cozonac pufos si gustos de Paste. Acestea sunt secretele celebrului bucatar!

– Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.

– Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade și umiditate 80.

– Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârșit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.

– Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.5. Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.

– Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.

– Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare, potrivit EVZMonden.