Info Actual > Culinar > Cremă de castraveți și iaurt. Este răcoritoare și are o savoare desăvârșită!
Culinar

Cremă de castraveți și iaurt. Este răcoritoare și are o savoare desăvârșită!

Cremă de castraveți și iaurt. Este răcoritoare și are o savoare desăvârșită!

Urmeaza sa va prezentam reteta de crema de castravete si iaurt, un preparat cu o multitudine de nutrienti capabili sa exercite efecte benefice asupra organismului. Rețineți că aportul legumelor este crucial în alimentație. În acest sens, castravetele are antioxidanți și un conținut ridicat de apă.

Este o crema rece pe care o poti consuma ca aperitiv sau ca prim fel. Se remarcă prin caracteristicile organoleptice și gustul său ușor acidulat, care tinde să mulțumească aproape pe toată lumea.

Cremă de castraveți și iaurt

Înainte de a intra în subiect, urmează să comentăm care sunt cei mai importanți nutrienți pe care îi conține acest preparat. În primul rând, se evidențiază fitonutrienții castraveților cu capacitate antioxidantă. Există dovezi că aceste substanțe sunt capabile să acționeze în organism, neutralizând formarea radicalilor liberi.

În același timp, această legumă are un conținut ridicat de apă, care s-a dovedit a fi benefică în creșterea sațietății. Acest lucru reduce riscul de a gusta alimente nesănătoase între mese, ceea ce poate duce la probleme metabolice.

În cele din urmă, iaurtul are un număr semnificativ de bacterii probiotice. Aceste microorganisme sunt capabile să colonizeze tractul gastrointestinal, afectând biodiversitatea microbiotei. Datorită acestora, riscul de a dezvolta boli inflamatorii intestinale este redus, după cum afirmă cercetările publicate în revista Gastroenterology Clinics of North America.

Ingrediente

  • 1 castravete
  • 2 iaurturi.
  • Arpagic.
  • 1 catel de usturoi.
  • Sare.
  • Mentă.
  • Suc de lămâie.
  • Ulei de măsline extra virgin.
  • Piper.

Pas cu pas

Pregătirea rețetei este foarte simplă. Mai intai este necesar sa tai castravetele in jumatate, profitand pentru a-l curata si a indeparta semintele pe care le contine in interior. Usturoiul si frunzele de menta trebuie apoi tocate marunt.

Castravetele se taie cubulețe mici și se pune într-un recipient, în care se va adăuga ulterior uleiul de măsline extravirgin. De asemenea, este timpul să adăugați usturoiul, menta și sucul de lămâie.

La final se adauga iaurtul si se trece totul prin blender, cautand o crema sa nu fie excesiv de densa. În cazul în care textura este foarte groasă, se poate coborî cu puțină apă pentru a o face mai lichidă. Se va servi intr-un recipient insotit de o frunza de menta pentru prezentare.