Social

Cresc pensiile? Anunț de ultimă oră. Ludovic Orban. „Depinde de starea economiei”

Cresc pensiile? Anunț de ultimă oră. Ludovic Orban. „Depinde de starea economiei”.

În direct la România TV, premierul Ludovic Orban a făcut anunțul așteptat de toți pensionarii. Dacă și cu cât vor crește pensiile.

„Pensiile vor creşte. Cu cât vor creşte pensiile, depinde de starea economiei. Și de capacitatea efectivă de a putea plăti pensiile, nu numai anul ăsta, şi anul viitor. Și anul care urmează, şi pe o perioadă de timp. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală şi noi vrem să oferim garanţia fiecărui pensionar că va primi pensia pe care o merită”, a declarat Ludovic Orban.

Pensiile vor creşte cu atât cu cât va permite economia”

„De asemenea, vom face prognozele de evoluţie a economiei româneşti. De asemenea, vom vedea şi prognozele Comisiei Europene, prognozele care sunt făcute de instituţii internaţionale. Și, la baza deciziei pe care o vom lua, va sta realitatea economică şi capacitatea efectivă de a susţine plata pensiilor.

Pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cu cât va permite economia. Cu cât economia va merge mai bine, cu atât pensiile vor putea creşte cu un procent mai mare. Avem o scădere economică semnificativă, ce ne dorim este ca recuperarea să fie cât mai rapidă”, a mai spus premierul, conform DCNews.