Social

Cresc salariile de la 1 iunie! Cine sunt românii care vor avea mai mulți bani în buzunar

Bani Sursa foto Antena 3 CNN
Sursa foto Antena 3 CNN

Rocada guvernamentală care va avea loc la sfârșitul acestei luni este anticipată de către aleși. Aceștia fac o mulțime de promisiuni în timp ce vorbesc și pun la punct specificul organizării ministerului în acest moment. Aceste afirmații sugerează că unii rezidenți români ar putea obține venituri lunare mai mari.

În acest context, partidele politice au fost îndemnate de președintele Klaus Iohannis să acționeze rapid. Ca urmare, miniștrii și ministerele participante se pregătesc în acest moment pentru transformare și schimbare.

Ce măsuri propun guvernanții

Un exemplu este planul PNL de a-l numi pe Cosmin Marinescu, consilier prezidențial, la Ministerul Finanțelor. Alexandru Nazare și Sebastian Burduja sunt alte două persoane cunoscute care ar putea fi incluse în același minister, potrivit unora.

„Nu e o negociere la care să participe președintele statului. Așteptarea mea e ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare”, a explicat Klaus Iohannis, președintele României.

Ministerul Sportului și Ministerul Familiei ar putea fi comasate în cadrul reorganizării guvernului, Gabriela Firea, actualul ministru al Familiei,  declară însă că vrea să rămână în politică și să aibă același post la Ministerul Familiei.

„Dacă pot să îmi continui proiectele ar fi foarte bine. Dacă se va lua altă decizie o voi accepta. Aşa e în politică, azi eşti sus, mâine nu mai eşti acolo”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Substantial.

Se anticipează că din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului vor fi create două organizații diferite. Schimbarea este așteptată cu nerăbdare, mai ales de persoanele care activează în domeniul turistic.

Salarii mai mari de la 1 iunie

Agitația declanșată de viitoarea rotativă vine la pachet cu o serie de promisiuni pentru mai multe categorii de români. Printre măsurile propuse de parlamentari, există una care vizează părinții. Potrivit oficialilor PSD, niciun părinte din România nu ar urma să câștige un salariu net mai mic de 500 de euro.

De aceeași structură salarială vor beneficia și tinerii sub 26 de ani. Mai mult, un salariu de peste o mie de euro va fi primit de peste 1,5 milioane de lucrători din România.

Creșterile salariale vor intra în vigoare la 1 iunie și vor fi în conformitate cu legea personalului feroviar. Din 2020, această politică a fost amânată continuu. Peste 50.000 de bugetari vor fi afectați de majorarea salariilor, iar efectul financiar se estimează că va fi de aproximativ 590 de milioane de lei.