Social

Creștere salarială pentru anumiți bugetari! Cine sunt norocoșii

Programul Family Start FamilyStart Bani Sursa foto Antena 3 CNN Creștere salarială
sursa foto: arhiva companiei

O anumită categorie de angajați bugetari se pregătește să primească vești îmbucurătoare în cursul anului 2024. Conform anunțului făcut de sindicaliștii din sectorul cultural, angajații din domeniul culturii vor beneficia de o creștere salarială.

În luna ianuarie, reprezentanții sindicatelor din muzee au făcut publică intenția de a organiza proteste. Aceștia au anunțat că au în plan să dea în judecată Guvernul. În contextul acestor amenințări, ministrul Culturii a inițiat discuții cu sindicatele din domeniu. În cadrul acestor negocieri, oficialul a subliniat că anul 2024 aduce cu sine perspective de salarii mai consistente pentru angajații din sectorul cultural.

„În urma acestor discuţii, dar şi a celor avute anterior cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, putem afirma că va exista curând o majorare salarială pentru angajaţii din muzee şi biblioteci care să reducă sau chiar să elimine inechităţile salariale dintre aceştia şi categoriile profesionale echivalente din alte domenii de activitate”, a scris Raluca Turcan, ministrul Culturii, conform Spotmedia .