Info Actual > Ezoteric > Creștinii sărbătoresc astăzi Înălțarea Sfintei Cruci. Ce trebuie să faci ca să ai NOROC!
Ezoteric

Creștinii sărbătoresc astăzi Înălțarea Sfintei Cruci. Ce trebuie să faci ca să ai NOROC!

Creștinii sărbătoresc astăzi Înălțarea Sfintei Cruci. Ce trebuie să faci ca să ai NOROC!

Creștinii sărbătoresc astăzi Înălțarea Sfintei Cruci. Ce trebuie să faci ca să ai NOROC! Creştinii sărbătoresc, astăzi, Înălţarea Sfintei Cruci, o zi care aminteşte de găsirea lemnului crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos. Credincioşii respectă această sărbătoare prin post şi rugăciune.

Sărbătoarea crucii de la 14 septembrie se leagă de un eveniment din secolul al IV-lea, după ce împărăteasa Elena a găsit la Ierusalim, în anul 326 lemnul crucii pe care fuseseră răstignit Mântuitorul Hristos, patriarhul Ierusalimului, Macarie, a înălțat crucea în fața mulțimii spre închinare.

Ulterior, Împăratul Constantin cel Mare a construit Biserica Învierii Domnului, care a fost sfințită la 13 septembrie 335. A doua zi, 14 septembrie, a fost așezată în biserică Sfânta Cruce, găsită de împărăteasa Elena.

Înălțarea Sfintei Cruci este singura sărbătoare mare din creștinism în care se ține post. Ea aminteşte de sacrificiul lui Iisus Hristos pe cruce pentru mântuirea oamenilor, iar postul este considerat în creștinism gestul de sacrificiu personal al credinciosului ca mulțumire adusă lui Dumnezeu.

CE TREBUIE SĂ FACI PENTRU NOROC?

Trebuie păstraţi că ofrandă pentru păsările cerului şi de aceea se numesc, în limbaj popular, strugurii lui Dumnezeu. în serile culesului, podgorenii fac focuri din viţă uscată, în jurul cărora petrec cu mâncare, băutură şi muzică.

Pe 14 septembrie, la biserică se sfinţesc busuiocul, menta, măghiranul şi cimbru, considerate plante magice. Acestea îi apară pe credincioşi de diverse boli, dar veghează şi asupra păsărilor şi animalelor din ogradă. Monedele sfinţite în această zi, păstrate în portofel, alături de o cruciuliţa aduc belşug şi spor în muncă.

Ce este absolut interzis să faci în această zi! Înălţarea Sfintei Cruci. De asemenea, se spune că nu este bine să se mănânce usturoi, nuci, prune şi peşte. Este recomandat să se ţină post negru, aspru, pentru vindecarea sufletului şi a trupului. Nu este voie, în ziua Înălţării Sfintei Cruci, să se lucreze, pentru a nu atrage primejdiile.