Diverse

Crimă oribilă în Spania, unde un pacient de 87 de ani a ucis colegul de salon pentru că sforăia

Crimă oribilă în Spania, unde un pacient de 87 de ani a ucis colegul de salon pentru că sforăia

Unii oameni trăiesc până la adânci bătrâneți fără să deranjeze nici măcar o muscă. Dar, inexplicabil, chiar și după 80 de ani, o reacție necontrolată coduce la un sfârșit de viață trist și dureros. Este cazul poveștii în care protagonist principal este un bătrân pacient de peste 85 de ani.

Crimă oribilă în Spania, unde un pacient de 87 de ani a ucis colegul de salon pentru că sforăia

Corsino SM este un bărbat de 87 de ani este acuzat de o crimă oribilă într-un spital din Asturia, Spania. Internat în spital, Corsino a ucis un alt pacient de 90 de ani, Manolo, coleg de salon, pentru că nu putea să doarmă: acesta din urmă avea probleme respiratorii și făcea prea mult zgomot în somn, adică sforăia.

Date informative: Asturia se învecinează la est cu Cantabria, la sud cu Castilia și León, la vest cu Galicia și la nord cu Marea Cantabrică. Este o comunitate autonomă din Regatului Spaniol, fostul Regat al Asturiilor din Evul Mediu. Orașul Asturias este supranumit „orașul brânzei”. Și aceasta deoarece mâncarea traditională este brânza albastră.

Ucigașul din Spitalul ”Valle del Nalón”, unde ambii erau internați, și-a omorât victima după ce a împărțit o cameră mai puțin de 12 ore, după cum au anunțat forțele de ordine spaniole. Acum agresorul este în închisoare, în ciuda vârstei înaintate. Procurorii au respins în mod categoric cauțiunea din cauza riscului ridicat de repetare a infracțiunii.

Agresorul fusese internat pentru o afecțiune cardiacă obișnuită, iar după crimă a fost transferat direct în penitenciar. Manolo, victima, avea probleme de auz și respiratorii. În vârstă de 90 de ani, căzuse pe stradă și fusese dus cu Salvarea la spital. Avusese un alt coleg de salon, cu care, însă, nu a vut probleme.

Nu același lucru s-a întâmplat și cu Corsino. Când a sosit ora de culcare, el s-a plâns în mai multe rânduri de zgomotele făcute de colegul de salon, un fost miner, pensionar, cu probleme respiratorii evidente. În zori a avut loc agresiunea care a pus capăt vieții lui Manolo, relatează media.

Descoperirea macabră a fost făcută de personalul sanitar în jurul orei cinci dimineața. Asistentele medicale au mers să verifice starea celor doi pacienți și când au încercat să deschidă ușa salonului au constat, cu stupoare, că ușa era încuiată.

Agresorul o blocase cu o masă. Imaginea găsită de personalul centrului a fost „oribilă”. Cei doi pacienți au rămas împreună în aceeași cameră mai puțin de 12 ore. O comisie judiciară s-a deplasat la Spitalul Valle del Nalón pentru a înțelege ce s-a întâmplat exact.

Arma crimei și pedeapsa

Anchetatorii au povestit că arma crimei este un cearceaf, darși un obiect contondent. Autorul a folosit triunghiul de ajutor la ridicarea din pat și apoi a sufocat celălalt pacient cu un cearceaf.

Agresorul riscă 25 de ani de închisoare. Odată cu încheierea anchetei, faptele ar putea fi considerate omor cu circumstanța agravantă a cruzimii. Victima prezenta numeroase lovituri cu un obiect contondent și nu era capabilă să se apere.

La Institutul de Medicină Legală din Oviedo, va fi efectuată autopsia, care va evidenția, cu exactitate, cauzele morții.

Foto: NBC News