Actual

Crin Antonescu, liber la vorbă. Despre Băsescu, Udrea, Ciucă, Geoană și Kovesi

Crin Antonescu, liber la vorbă. Despre Băsescu, Udrea, Ciucă, Geoană și Kovesi

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu a dispărut din viaţa publică, după ce şi-a anunţat retragerea din politică în 2016. Invitat la emisiunea lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul, Crin Antonescu a declarat  că a părăsit viaţa politică pentru că nu a mai fost interesat de această activitate.

De ce a dispărut din viaţa politică

Crin Antonescu, politician și istoric, a vorbit despre un subiect care, începând cu anul 2016, a suscitat numeroase interpretări, controverse și semne de întrebare. Mai exact, ieșirea – fără nicio explicație la acea vreme – a lui Crin Antonescu din politică și din viața publică. Asta în condițiile în care mulți vedeau în el un lider cu vocație și un viitor președinte al României.

„Pentru că m-am gândit că tot ce am avut de spus, am spus și că nu am soluții pe mai departe. Mă gândeam să ies din prima zi în care am intrat. În permanență am avut o anumită stinghereală, nu eram ca peștele în apă. Nu regret nici c-am stat, nici că am plecat. Sunt mai bine ca niciodată”, a povestit Antonescu.

Crin Antonescu, liber la vorbă. „Cu cât eşti mai sus pe scară, eşti mai puţin liber”

Dacă atunci când a fost politician nu putea face ce dorea el, acum situaţia este alta.

„Eu, ca să fiu sincer, și cât am făcut politică am încercat să fac numai ce voiam eu. Numai că, fie și dacă luăm formalitățile, nu poți face numai ce vrei tu. Paradoxal, am făcut mai mult și mai întreg ce voiam eu, câtă vreme nu am fost președinte al partidului în care am servit. Pentru că, ăsta este un paradox, cu cât ești mai sus pe scară, ești mai puțin liber. În sensul ăsta boem în care vorbim noi. Cu cât reprezinți mai mulți oameni, nu poți să faci ce vrei.”

Crin Antonescu, despre Traian Băsescu: Nu pot să diger dramoletele

Despre ultimele evenimente din viaţa Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a spus că nu se bucură de răul altcuiva, oricât de vinovat ar fi.

„Eu nu am cum să mă bucur când cineva – oricât de vinovat, ceea ce nu știu dacă este cazul sau nu – nu pot să mă bucur. Nu pot să diger nici dramolete cum este lăsat pe drumuri Traian Băsescu. Pentru că, dacă sunt lucruri incorecte, abuzive, aberante în justiția din România, nu le-am făcut eu. Nu am pus în viața mea niciun procuror, niciun judecător. Deci să-și răspundă singuri dacă ceva nu este în regulă”, a spun Antonescu.

Crin Antonescu: Mircea Geoană este un candidat posibil. Nicolae Ciucă, dacă duce mandatul ăsta, este un candidat foarte puternic

Despre viitoarele alegeri prezidenţiale, Crin Antonescu nu s-a ferit să dea şi un nume.

Mircea Geoană este un candidat posibil. Apropo de 2009, și de cât de fericiți erau unii și cât de batjocoriți erau alții. Geoană este unde este, alții sunt unde sunt… Uneori se face dreptate. Nicolae Ciucă, dacă duce mandatul ăsta, este un candidat foarte puternic”, a mai precizat fostul preşedinte al PNL. Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar putea fi un posibil candidat, Crin Antonescu nu a exclus această posibilitate.