Diverse

Cristian Pomohaci și-o caută cu lumânarea. A fost denunțat pentru port ilegal de uniformă

Cristian Pomohaci și-o caută cu lumânarea. A fost denunțat pentru port ilegal de uniformă

După scandalul din anii trecuți în urma căruia nu mai face parte din lumea BOR, toată lumea a crezut că Pomohaci a rămas la stadiul de cântăreț de muzică populară. Dar fostul preot nu poate sta departe de Dumnezeu și acum este acuzat de Biserica Ortodoxă Română că oficiază slujbe fără să aibă dreptul.

Mai mult, Cristian Pomohaci a fost denunțat și pentru „port ilegal de uniformă” și urmează să fie cercetat de organele competente. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia sunt supărați foc și susțin că toate slujbele pe care cântărețul le face într-o biserică pe care și-a construit-o singur, sunt în afara canoanelor şi binecuvântării BOR. Iată ce anunță Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, printr-o circulară transmisă în 20 octombrie 2022.

„A cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire”

”Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni.

Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

„Tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid”

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze acel locaș deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

„Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veșminte preoțești”

Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veșminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iuliei.

Cristian Pomohaci a fost exclus din preoţie în anul 2017, ca urmare a scandalurilor legate de raporturi sexuale cu minori.