Info Actual

Info Actual > Social > Criză în județul Timiș, capacitatea de internare pentru bolnavii cu COVID-19 depășită. Decizia autorităților
Social

Criză în județul Timiș, capacitatea de internare pentru bolnavii cu COVID-19 depășită. Decizia autorităților

Criză în județul Timiș, capacitatea de internare pentru bolnavii cu COVID-19 depășită. Decizia autorităților

Criză în județul Timiș, capacitatea de internare pentru bolnavii cu COVID-19 depășită. Decizia autorităților este redirecționarea pacienților către alte unități suport.

 

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a anunțat că secția pentru bolnavi COVID-19 este supraaglomerată și a început să refuze de pacienți cu COVID-19.

Aceștia sunt redirecționați către unitățile suport, unde medicii au la dispoziție și o platformă online care îi ajută să pună corect diagnosticul și să aplice cel mai bun tratament.

Autoritățile din Timiș deschid două noi unități sanitare pentr bolnavii de COVID-19

Având în vedere creșterea de la o zi la alta a cazurilor pozitive în perioada următoare, capacitatea de internare pentru bolnavii cu COVID-19 din județul Timiș va fi extinsă în două unități sanitare.

Cu 15 focare active în județ și spitalele aproape pline medicii timișeni au anunțat că fac față tot mai greu valului de pacienți care se prezintă la poarta unităților medicale.

Cel mai solicitat este spitalul din linia întâi de boli infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, unde bolnavii au început să fie refuzați și redirecționați către unitățile suport.

Medicul Virgil Musta spune că decizia este greu de luat

”Sunt cazuri care sunt grave și poate competența altor spitale sau posibilitățile terapeutice nu sunt la fel de bune ca la noi şi atunci avem o mare dilemă: cum putem face ca să preluăm aceşti pacienţi, să vedem care dintre pacienții noștri pot fi direcționați poate în alt spital. E dificil, e o decizie greu de luat, atâta timp cât pacienţii vin și plâng la ușa spitalului că doresc să se interneze și noi le spunem ‘îmi pare rău, dar nu mai avem nici un loc” a spus medicul Virgil Musta.

Vestea bună este că cel mai probabil de săptămâna viitoare la Spitalul Județean și într-o aripă a Institutului de Boli Cardiovasculare se vor deschide noi zone roșii, pentru a primi pacienți cu COVID-19 – spune managerul de la “Victor Babeș“, Cristian Oancea:

”Sperăm ca în câteva zile să creştem capacitatea de a interna cu vreo 100, 110 paturi, jumătate dintre ele prevăzute cu oxigen.”

Extinderea capacității spitalelor COVID vine la pachet cu necesitatea asigurării de specialiști infecționiști, inițiativa Spitalului “Victor Babeș” de a pune la dispoziția medicilor din unitățile supor, platforma online “pandemic controller”, unde după  introducerea datele pacienților şi a simptomelor se face o evaluare personalizată, precum şi stabilirea celui mai potrivit tratament se dovedește o soluâie bună care poate sprijini medicii în lupta cu pandemia.