Info Actual

Info Actual > Diverse > Carmen Avram, mesaj sfâșietor. „Până şi ateii cei mai înrăiți urlă după Dumnezeu atunci când durerea le sfâşie trupul”
Diverse

Carmen Avram, mesaj sfâșietor. „Până şi ateii cei mai înrăiți urlă după Dumnezeu atunci când durerea le sfâşie trupul”

Carmen Avram, mesaj sfâșietor. „Până şi ateii cei mai înrăiți urlă după Dumnezeu atunci când durerea le sfâşie trupul”

Carmen Avram, mesaj sfâșietor. „Până şi ateii cei mai înrăiți urlă după Dumnezeu atunci când durerea le sfâşie trupul”.

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a transmis un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook. Carmen Avram consideră că este de neînțeles gestul celor care iau în râs credința și religia poporului român. Fosta jurnalistă de la Antena 3 face referire la replica plină de ură a lui Cristian Tudor Popescu la declarația Patriarhului Daniel în legătură cu interzicerea pelerinajului la moaștelui Sfântului Dimitrie chiar înainte de Revoluția română.

„Tatăl meu a murit într-o dimineață de septembrie, în 2016. Era ziua în care urma să înceapă chimioterapia. A murit în somn, fără să mai ajungă la spital.
În biserică, la înmormântare, preotul, care nu-l cunoscuse pe tata, a citit o scrisoare trimisă de foştii colegi, profesori din Iaşi. Şi a plâns, citind, odată cu noi, cei trei frați rămaşi singuri. (Mama murise cu ani înainte). După slujbă, preotul mi-a spus: „Ai să-l simți lângă tine când îți va fi cel mai greu. Să fii atentă, o să ştii că e el”.
De câte ori mi-a fost foarte greu, în ultimii 4 ani, m-am gândit la tatăl meu şi i-am cerut ajutor aşa: „Te rog eu mult, spune-i tu lui Dumnezeu, că eşti lângă el, că mie (sau nouă) aici îmi (ne) e tare greu”. Şi, apoi, îmi era mai bine. Nu neapărat pentru că dispărea suferinţa, ci pentru că mă părăsea teama.
Nu ştiu cu ce umplu golul din ei oamenii care repudiază credința, bătându-şi joc de fiorul intim a miliarde de pământeni şi de speranța care a ținut în viață acest popor vreme de două mii de ani teribili. Dar am citit undeva că până şi ateii cei mai înrăiți urlă după Dumnezeu, dând brusc credit existenței lui, atunci când durerea le sfâşie trupul sau sufletul şi spaima pune stăpânire pe ei. În rest, sper că o să trecem şi peste întunericul ăsta. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul sfâșietor al lui Carmen Avram.