Social

Cronica coronavirusului. Un medic infestat cu coronavirus a postat zilnic mesaje despre starea sa

Cronica coronavirusului. Un medic infestat cu coronavirus a postat zilnic mesaje despre starea sa. Dr. Yale Tung Chen, care lucrează ca medic de urgență la Spitalul Universitario La Paz din Madrid, a început luni să posteze pe Twitter simptomele bolii.

Medicul, care se află în carantină în locuința lui, a început să se simtă rău, la spital, la sfârșitul programului. Tânărul de 35 de ani a împărtășit ecografii ale plămânilor și a ținut un jurnal online despre stările sale, în timp ce era în carantină în casa sa din Madrid.

„Ziua 1 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere în gât, durere de cap puternică, tuse seacă, dar fără dificultate respiratorie. Fără anormalități la plămâni, la ecografie.

Ziua 2 după ce am fost diagnosticat cu COVID-19. Durere mai slabă în gât, tuse și durere de cap, fără dificultăți respiratorii sau durere în piept.”

Până la a treia zi, medicul nu mai avea dureri de gât sau dureri de cap, dar a început să aibă diaree.

Doctor with coronavirus shares daily symptoms on Twitter

Vineri (a patra zi) tusea lui s-a intensificat și a început să simtă oboseala „foarte tare”. Medicul spaniol a declarat pentru LBC News că, la sfârșitul zilei de vineri, a început să se simtă rău.

„În acel moment, m-am întrebat dacă poate fi coronavirus, dar nu avusesem contacte epidemiologice care să îmi justifice frica”, a spus el pentru publicație.

Soția și copiii săi au fost cei care i-au cerut să se testeze. El a spus că s-a simțit „ușurat” atunci când testul a ieșit pozitiv duminică. „Din acel moment, m-am izolat singur într-o cameră din casa mea și am evitat orice contact cu cineva din casă. Este, probabil, cea mai anxioasă parte a acestei boli- să nu poți fi alături de familia ta, de copiii tăi, în acel moment.”

Doctorul Chen a spus că își dorea ca experiența sa să fie educativă pentru toți cei care îl urmăresc. Acesta a mai spus că nu se aștepta, însă, la atâtea mesaje de compasiune din partea utilizatorilor de social media.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *