Info Actual

Info Actual > Showbiz > CTP, iritat de cuvintele lui Orban. Ce i-a transmis gazetarul: „Am avut niște dureri de cap”
Showbiz

CTP, iritat de cuvintele lui Orban. Ce i-a transmis gazetarul: „Am avut niște dureri de cap”

CTP, iritat de cuvintele lui Orban. Ce i-a transmis gazetarul: „Am avut niște dureri de cap”

CTP, iritat de cuvintele lui Orban. Discursul de luni seara al premierului Ludovic Orban l-a iritat pe cel mai influent jurnalist al momentului. Cuvântarea ținută în fașa națiunii a fost mai degrabă un show guvernamental mult mai lung decât cele pe care le ținea în sala de consiliu, a afirmat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Domnul premier Ludovic Orban a făcut, să-i spunem, un show extins, un Guv-id show, de la guvernare, de la guvernamental, un show guvernamental mult mai lung decât cele pe care le ținea în sala de consiliu, cu ceilalți miniștri, în prezența presei, și în care ne arăta cum stăpânește dânsul problemele și cum guvernează, cum conduce România de acolo753. Acum, s-a extins până la o oră de discurs, care, vă mărturisesc că mi-a trezit mai întâi o întrebare: Oare membrii familiei domnului premier Orban au rezistat până la sfârșit, la această oră? Căci eu, deși sunt ascultător profesionist, vă mărturisesc că am avut niște dureri de cap, la un moment dat”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru sursa citată.

Jurnalistul spune că discursul premierului a fost lung, mai ales că venea și după ieșirea publică a președintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a avut un impact foarte puternic asupra populației

„Nu cred că a avut un impact foarte puternic asupra populației această lungă reprezentație a domnului Orban”, arată gazetarul.

El spune că măsurile de relaxare au fost luate prematur, nefiind legate de starea epidemică a României, ci de presiuni de altă natură. „Politic și psihologic sunt greu de dus mai departe aceste măsuri – care au fost eficiente, pentru că nu am avut o explozie de cazuri ”, dar față de care oamenii nu mai sunt dispuși să simpatizeze, iar liberalii au de pierdut politic, ceea ce o confirmă și sondajele.

Gazetarul consideră că după 15 mai, toată populația poate fi considerată ca fiind în linia întâi. „Trecem acum din planul secund în care ne-am aflat câtă vreme principala noastră treabă a fost ‘stați acasă’; după 15 mai trebuie să ne considerăm cu toții în linia întâi. Nu mai sunt doar medicii, jandarmii. Pentru că va fi mai ușor de încălcat regulile impuse și consecințele vor fi uciderea de oameni. Dacă vom reuși să conștientizăm, dacă această relaxare va merge, atunci vor putea fi și alte măsuri. Dacă nu, nu este exclus să vedem o înrăutățire și atunci să vedem la ce recurge guvernul”, a conchis Cristian Tudor Popescu.