Info Actual > Diverse > CTP, verdict crunt despre demiterea ministrului Sănătății: „Greșelile sunt de politican prost”
Diverse

CTP, verdict crunt despre demiterea ministrului Sănătății: „Greșelile sunt de politican prost”

CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o analiză de caz asupra demisiei ministrului Sănătății. CTP spune, după părerea lui, că demiterea lui Vlad Voiculescu este normală. Hotărârile luate de unul singur, fără înștiințarea premierului Florin Cîțu, i-au adus sfârșitul carierei.

Cunoscutul gazetar consideră că evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize din politică

„Pentru mine, evoluția lui Vlad Voiculescu în calitate de ministru al Sănătății a fost una dintre cele mai neplăcute surprize de când observ viața politică, guvernamentală din România de 30 de ani încoace.

Din primul moment, domnul Voiculescu a avut un comportament nu de activist umanist, așa cum a fost înainte de a fi ministru – a fost un om care s-a ocupat îndeaproape de cei aflați în suferință, de copiii bolnavi și a făcut niște lucruri bune în direcția asta. Nu s-a comportat și nu a greșit ca un activist al societății civile. Pentru că, dacă s-ar fi întâmplat asta, aș fi înțeles: da, a venit cu niște lucruri, cu idealisme, cu utopii umanitare și s-a ciocnit de sistem, de politică, de diversele operațiuni de culise, de putreziciunea sistemului și atunci a greșit. Nu”.

CTP: „Toate greșelile lui Vlad Voiculescu sunt de politician prost

„Spre surprinderea mea, toate greșelile lui Vlad Voiculescu – și nu au fost deloc puține – sunt greșeli de politician prost. Nu știu cum a fost posibil ca peste noapte să se transforme domnul Vlad Voiculescu dintr-un activist umanist bun într-un politican prost. Au fost încercări de a lua prim-planul ca imagine, prin hărțuieli, mici încăierări de imagine cu partenerii de coaliție”, a explicat jurnalistul, potrivit digi24.ro.

Gazetarul a explicat sintagma de politican prost:

  • „Prost înseamnă o persoană incapabilă să aprecieze exact consecințele acțiunilor sale. (…)
  • Dl. Voiculescu nu a gândit consecințele propriilor sale acțiuni.
  • Nu l-am văzut niciun moment ducându-se spre lucruri fundamentale, spre funcționarea sistemului medical”.

CTP: Cîțu poate prelua sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin

Referitor la acțiunea care a dus în final la revocarea sa, CTP spune că Florin Cîțu poate prelua sănătatea. PNL și Klaus Iohannis îl susțin în continuare în fruntea Guvernului.

„Acest document a fost aruncat, a ajuns în Monitorul Oficial fără să existe o comunicare și fără să știe de el premierul. Așa ceva nu poate fi acceptat. Adică domnul Florin Cîțu, dacă ar accepta așa ceva, ar trebui să plece el din funcție, însemnă că nu e premier, din moment ce astfel de documente pot să ajungă în Monitorul Oficial (…) fără ca dânsul să știe – nu se poate accepta așa ceva. Și nu știu cum pot justifica domnii Barna și cei de la USR un asemenea gest”, a conchis celebrul jurnalist.