Social

Cu zâmbetul pe buze şi amuzată. Aşa tratează o moldoveancă moartea soţului. Totul a fost filmat

Cu zâmbetul pe buze şi amuzată. Aşa tratează o moldoveancă moartea soţului după ce au băut spirt contrafăcut. Din primele cercetări, se pare că locuitorii din Brătești, Iași, consumă spirt medicinal pe post de alcool.

Agafia Teofan, soția unui ieșean care s-a stins din viață după ce a consumat spirt contrafăcut, spune că putea să fie și ea decedată, doar că în acea seară a preferat vinul în detrimentul alcoolului sanitar.

„El a băut spirt în ziua aia…Sante…nu Mona. De când e cu boala asta în țară, Mona s-a terminat. Nu mai este la magazin, gata. În sat au adus ceva, «Sante» parcă scria pe sticlă. De ăla a băut soțul. Eu în ziua aia am băut vin. M-am dus la magazin și pe el l-am lăsat acasă. Am băut vin și după m-am culcat în porumbar. Cât am dormit eu, el a murit”, a declarat  Agafia  pentru BZI.

Cu zâmbetul pe buze şi amuzată. Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci

„Ce să spun, nu trebuie să bei spirt, dar vodka e apă chioară, romul colorant, spirtul e bun. Bei un pahar și pleci la muncă. Eu dacă beau, beau numai Mona. Eu am scăpat. Puteam să beau și eu atunci… N-am băut. Tre să mai iei câte un pahar când muncești. Nu se poate altfel… Eu spirt gol n-am băut niciodată… Am făcut cu suc, cu apă, jumate-jumate. Altfel nu…”, a mai spus femeia.