Diverse

Cum a ajuns o femeie de origine română în închisoare, fără să comită vreo infracțiune 

Cum a ajuns o femeie de origine română în închisoare, fără să comită vreo infracțiune 
Arhiva infoactual.ro

După ce s-a dus la cazarma Gărzii Civile pentru a sesiza furtul motocicletei sale, o femeie de origine română, pe nume Mirela, din Almuñécar, Granada, a ajuns în închisoare.

 A ajuns la închisoare fără a avea antecedente penale

Cu toate că femeia nu avea antecedente penale, aceasta a fost confundată cu un infractor care avea un mandat de căutare și arestare.

Femeia, în vârstă de 38 de ani a fost trimisă la închisoare în ciuda faptului că nu a înțeles nimic. Iar, în închisoare a stat șase zile, pe care acum le descrie drept iad.

FOTO stirileprotv.ro

Când a avut loc evenimentul

Cu toate că evenimentele au fost făcute publice recent, acestea s-au petrecut în luna august a anul trecut, respectiv în 2021.

Iar, după cum explică avocatul victimei, aceasta l-a contactat pe avocatul care l-a apărat cândva pe fugar și el a putut să confirme că a fost o eroare judiciară.

Autoritățile nu s-au putut abate de la prevederile legale

Dar, cu toate acestea, înscrisurile prezentate de urgență de ambii avocați, au fost respinse, iar autoritățile de la Almuñécar i-au spus că trebuie să respecte perioada de detenție. În acest caz, când și-a dat seama de eroare, a intervenit chiar și directorul închisorii unde a fost închisă a intervenit, dar nici acesta nu a avut succes.

Cum a fost eliberată românca

În cele din urmă, situația femeii a fost evaluată de justiție.

„Judecătorul din Palma și-a cerut scuze și a pus întâmplarea pe seama unei erori informatice” , a explicat avocatul victimei, după ce clienta sa a fost eliberată din închisoare.

Situația creată a fost “un coșmar”

Patru luni mai târziu, femeia reclamantă, devenită suspectă, a declarat că situația creată a fost „un coșmar” și prin urmare a avut nevoie de ajutor psihologic pentru a depăși „povara și stresul” pe care le-a suferit în acele zile, citează stirileprotv.ro.