Lifestyle

Cum alungăm boala din corp? Dulcan: „O rugăciune dacă suntem mai religioşi…”

Cum alungăm boala din corp? Dulcan: „O rugăciune dacă suntem mai religioşi…”

Cum alungăm boala din corp? Există câteva metode care sunt la îndemâna oricui, însă oamenii uită să se folosească de ele și se îmbolnăvesc singuri de orice boală. Constantin Dulcan ne învață cum putem alunga din corp cel mai mare dușman al omului.

Profesorul Constantin Dulcan, neurolog și psihiatru a vorbit despre frică, dar și despre modul în care aceasta ne poate afecta starea de sănătate. Potrivit specialistului, frica este cel mai mare dușman al organismului nostru și are un efect negativ mult mai mare decât ne-am fi așteptat vreodată.

Frica are un efect negativ asupra noastră!

Chiar dacă pe moment nu ne dăm seama de impactul ei, în timp, problemele de sănătate apar și este dificil să înțelegem de unde a pornit cu adevărat totul.

„Frica, cum se spune şi în popor, a murit de frică! Frica are un efect negativ asupra noastră! Fiecare cuvânt are o chimie, un ecou asupra sănătăţii noastre, prin consecinţă, această frică trebuie înlăturată! Pur şi simplu ştim că nu ne face bine!”, a spus medicul Dulcan.

Cum ne putem vindeca de frică?  Un stil de viață frumos poate pune punct afecșiunii cronice

Dumitru Dulcan spune că nu există o vindecare minune, însă există un stil de viață frumos pe care oricine îl poate avea. Celebrul profesor susține că muzica și lectura ne pot ajuta.

Frica ucide, însă poate fi transformată în bucurie. Trebuie să facem asta dacă ne dorim să fim sănătoși. De asemenea, medicul ne recomandă să vedem doar experiențele fericite din viața noastră.

„Avem la dispoziţie o lectură plăcută, un spectacol, o muzică plăcută, o rugăciune dacă suntem mai religioşi, o meditaţie! Ucideţi frica din voi! Transformaţi-o în bucurie! Transformaţi-o dacă nu în bucurie, măcar în linişte! Gândiţi-vă că în viaţa voastră există şi experienţe fericite!

Trăiţi cu acea experienţă în minte! Evocarea unui eveniment, fie el din trecut sau proiectat în viitor ne aduce şi energia bună, pozitivă care ne e necesară ca şi aerul şi pâinea ca să trăim!”, a mai spus medicul.

Să nu uităm că 95% din boli au la bază stresul, stare care este generată de frici și temeri, la un nivel mai înalt. Viața este însă scurtă și frumoasă, iar medicul Dulcan ne recomandă să luăm doar tot ce este mai frumos din ea pentru a ne feri de probleme de sănătate grave, notează voxbiz.ro.