Lifestyle

Cum arată locuințele ”cutie de pantofi”, unde există astfel de blocuri și cine trăiește aici. Video

Cum arată locuințele ”cutie de pantofi”, unde există astfel de blocuri și cine trăiește aici. Video

De la construcțiile megalomanice, cum ar fi proiectul ”Moon” despre care Infoactual a scris anterior, la apartamentele ”small”, pentru oamenii simpli, cu cerințe minime în existența cotidiană. Și culmea, acești oameni chiar sunt fericiți.

Cum arată locuințele ”cutie de pantofi”, unde există astfel de blocuri și cine trăiește aici. Foto și video

Prețurile ridicate ale proprietăților și fiind cea mai populată zonă metropolitană din lume, orașul Tokyo din Japonia este de mult timp cunoscut pentru locuințele mici. Dar aceste noi apartamente – cunoscute sub numele de camere de trei-tatami, pe baza numărului de covorașe japoneze standard care ar acoperi spațiul de locuit – depășesc limitele unui trai normal.

Faceți cunoștință cu tinerii japonezi care au decis să locuiască într-o cutie de pantofi. „Nu aș locui în altă parte”, a spus un tânăr japonez reporterilor de la New York Times.

Foto: Yugo Kinoshita, în vârstă de 19 ani, în apartamentul său din Tokyo. Noriko Hayashi/The New York Times

Un dezvoltator imobiliar, Spilytus, a fost liderul acestei campanii către spații din ce în ce mai mici. Acesta operează aceste apartamente de tip shoe-box din 2015 și, cu peste 1.500 de rezidenți în cele 100 de clădiri ale sale, cererea a rămas puternică.

La sfârșitul unei zile lungi de muncă în birourile ligii profesioniste de baseball din Japonia, Asumi Fujiwara s-a întors în apartamentul ei și s-a schimbat în pijamale. A vrut să facă un antrenament ușor înainte de a merge la culcare, așa că și-a așezat covorașul de yoga din vinil pe podea, în fața toaletei, rostogolindu-l pe lângă singurul arzător din bucătărie și prăjitorul de pâine cu o singură fantă și spre piciorul biroului ei.

După un pic de întindere, s-a ridicat în picioare pentru a se pune în poziția de războinic. În loc să-și întindă brațele complet, însă, și-a tras coatele în lateral. „Trebuie să-mi modific pozițiile, altfel mă voi lovi de ceva”, a spus Fujiwara, în vârstă de 29 de ani, reporterului NYT.

Deși unitățile sunt la jumătate din dimensiunea unei garsoniere medii din Tokyo, au tavane de 3,5 metri și o mansardă pentru dormit. Sunt, de asemenea, elegante, cu podele și pereți de un alb imaculat, iar cu o amenajare eficientă, este posibil să se strecoare înăuntru o mașină de spălat, un frigider, o canapea și un birou de lucru.

Apartamentele acestea nu sunt pentru cei care au un buget foarte strâns. Se pot găsi apartamente mai ieftine, deși acestea sunt, de obicei, vechi de zeci de ani. Microapartamentele, care se închiriază între 340 și 630 de dolari pe lună, sunt cu câteva sute de dolari mai ieftine decât alte garsoniere din zone similare. Și sunt situate în apropierea unor locații la modă din centrul Tokyo, precum Harajuku, Nakameguro și Shibuya, care sunt în general destul de scumpe, cu buticuri de lux, cafenele și restaurante. Și majoritatea clădirilor sunt aproape de stațiile de metrou, aceasta fiind prioritatea principală pentru mulți tineri.