Social

Cum arata Raed Arafat in tinerete! Imaginile care au uimit Romania

Cum arata Raed Arafat in tinerete. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta este de nerecunoscut! Iata imaginile care au uimit Romania

Pe blogul lui Radu Tudor au apărut mai multe fotografii cu Raed Arafat, făcute în urmă cu mai bine de treizeci de ani, în 1989, pe vremea când fondatorul SMURD, era absolvent al Facultății de Medicină din Cluj.

Pe lângă fotografiile publicate, jurnalistul a mai scris câteva cuminte emoționante.

„În 1989, termina Facultatea de Medicina de la Cluj un anume Raed Arafat. În premiera natională, cu ocazia celor 30 de ani de la momentul decembrie 1989, prezint cateva fotografii rare de la ceremonia de absolvire a facultății.”

„În momentele revoluției, Raed Arafat și-a dorit să salveze oameni. Și-a vândut mașina pe care o avea, a cumpărat una mult mai ieftină si cu diferența s-a dus in Germania. A achizitionat echipamente medicale second hand, dar înca foarte bune, de la Crucia Roșie Germana.”

„S-a întors in România, a instalat echipamentele cumpărate cu banii lui pe mașina lui. Asa a devenit primul medic de urgență din România care salva oameni din proprie initiativa. A fost primit la Targu Mures cu mare caldura.

Când mașina lui gonea prin sate și prin oraș, oamenii spuneau :

“O vinit Arafatu’ ” . Așa numeau oamenii prima mașina de urgență operata de un doctor cu specialitatea ATI, absolvent al Facultatii de Medicina de la Cluj.

Așa s-a născut proiectul SMURD, cel mai spectaculos demers instituțional absolut nou, inexistent in comunism.

Astăzi, SMURD integrat in Departamentul pentru Situatii de Urgenta inseamna milioane de interventii din cele mai dificile si tensionate in fiecare an. Cu Pompierii, IGSU, UPU, Ambulanta. Un concept unic, de cel mai ridicat nivel european, conceput, pus pe picioare si dezvoltat de dr. Raed Arafat.

Sunt 30 de ani de cand acest om si-a facut un ideal, aici, in Romania : salvarea vietilor celor greu incercati. Are o echipa inimoasa, profesionista, dedicata in DSU formata din mii de militari, civili, medici, paramedici, asistenti, soferi, etc.

În toate sondajele de opinie, dr. Raed Arafat se afla in topul increderii populare cu cifre care-i fac pe politicieni sa crape de invidie.”scrie Radu Tudor pe blogul său.

Cum arata Raed Arafat in tinerete. Vezi imaginile pe Capital