Diverse

Cum arată și care este istoria din spatele noii păpuși Barbie, inspirată de prima femeie milionară a Statelor Unite. Foto

Cum arată și care este istoria din spatele noii păpuși Barbie, inspirată de prima femeie milionară a Statelor Unite. Foto

Walker și-a făcut averea dezvoltând și comercializând o linie de produse cosmetice și de îngrijire a părului pentru femeile de culoare prin intermediul afacerii pe care a fondat-o, Madam C. J. Walker Manufacturing Company. Pornind de la zero, pas cu pas, ea a devenit prima femeie milionară din Statele Unite. Stră-stră-strănepoata, în memoria ei, a lansat o nouă serie Barbie. Aceasta este povestea pe care o relatează, în continuare, astăzi, Infoactual.

Cum arată și care este istoria din spatele noii păpuși Barbie, inspirată de prima femeie milionară a Statelor Unite. Foto și documentar

C.J. Walker se alătură astăzi liniei de păpuşi Barbie Inspiring Women.

Dar cine a fost doamna C.J. Walker ?

Walker a construit un imperiu din afacerile de înfrumuseţare, dar a fost cunoscută şi pentru eforturile sale filantropice şi de justiţie socială, inclusiv pentru contribuţiile sale la mişcarea anti-linşaj.

Date informative: Doamna C.J. Walker (născută Sarah Breedlove; 23 decembrie 1867 – 25 mai 1919) a fost o antreprenoare afro-americană, filantroapă și activistă politică și socială. Ea este înregistrată ca fiind prima femeie milionară autohtonă din America în Cartea Recordurilor Guinness.

Stră-stră-strănepoata ei, A’Lelia Bundles, speră ca generaţiile mai tinere să o cunoască pe cea care a fost C.J. Walker, prin intermediul noii păpuşi.

Înseamnă foarte mult faptul că atunci când un copil se uită la o păpuşă, să fie una care să semene cu el/ea”, a spus tânăra Bundles, vorbind la modul general.

Şi nu înseamnă că micuţii de culoare ar trebui să aibă doar păpuşi de culoare şi copiii albi ar trebui să aibă doar păpuşi albe. … Dar îmi place ideea asta: copiii să poată avea cu adevărat pe cineva care să semene cu ei… pentru ca ei să ştie că fac parte din lumea asta”.

Sper că atunci când fetiţele şi băieţii vor lua păpuşa în mână, vor vedea ceva puţin diferit, nu doar o păpuşă obişnuită, ci o păpuşă care vine cu o poveste”, a declarat Bundles pentru un post american.

Şi să o vadă ca pe o antrepreniare, ca şefă, ca filantroapă, ca protectoare a artei şi ca cineva căruia i-a păsat de justiţia socială. Şi poate se vor vedea poate pe ei înşişi şi că pot fi şi ei la fel”.

În calitate de biograf oficial al lui Walker, nepoata Bundles a lucrat cu compania Barbie la crearea păpuşii.

Foto: colaj Netfix Historia/ unica.md/ video: youtube