Social

Cum arată structura anului școlar 2021-2022. Când încep cursurile și când vor fi vacanțele

Cum arată structura anului școlar 2021-2022. Când încep cursurile și când vor fi vacanțele

Cum arată structura anului școlar 2021-2022. Când încep cursurile și când vor fi vacanțele? Ordinul ministrului educației privind structura anului școlar 2021-2022 a fost publicat, ieri, în Monitorul Oficial.

Copiii vor începe, aşadar, şcoala pe 13 septembrie, iar primul semestru va fi mai scurt, cu doar 14 săptămâni. Vacanţa de iarnă durează din 23 decembrie până la 9 ianuarie anul viitor, dar pentru cei mici, de grădiniţă şi din clasele I-IV, va mai fi o săptămână de vacanţă de toamnă, de la 25 la 31 octombrie.

Cum arată structura anului școlar 2021-2022. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni şi va fi întrerupt de o vacanţă de primăvară, de la 15 aprilie la 1 mai. Programul „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 8-14 aprilie, informează RRA.

Dezechilibru semnificativ între semestre – consideră Consiliul Naţional al Elevilor

Ordinul ministrului educaţiei mai stabileşte că tezele vor fi susţinute cu cel puţin trei săptămâni înainte de încheierea fiecărui semestru. Va exista un dezechilibru semnificativ între semestre – consideră Consiliul Naţional al Elevilor, care nu este de acord cu noua structură.

Consiliul Național al Elevilor denunță faptul că Ministerul Educației a aprobat structura viitorului an școlar fără a o supune dezbaterii publice.

Ei propun ca viitorul an școlar să înceapă în prima zi de luni din septembrie, iar pentru cei din clasele a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă să se încheie pe 20 mai anul viitor. Pentru cei de a VIII-a, școala ar urma să se termine pe 27 mai, este o altă propunere a elevilor.