Lifestyle

Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura!

Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura!

Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura! Le prepari din 4 ingrediente, principalul ingredient fiind apa din conservele de naut, pe care altfel ai arunca-o.

Ingrediente:

  • apa din 2 conserve de naut
  • 300 g zahar pudra
  • o lingura esenta vanilie
  • o lingura otet

Cum faci cele mai delicioase bezele. Ti se topesc in gura!

Mod de preparare:

1. Strecoara apa (aquafaba) din 2 conserve de naut fiert. Apa scursa trebuie sa aiba consistenta usor similara albusurilor, alunecoasa si mai densa decat apa.

2. Bate apa de naut cu mixerul, impreuna cu lingura de otet, timp de 10-15 minute la viteza mare, cu mici pauze pentru a lasa mixerul sa se raceasca.

3. Odata ce apa de naut atinge o consistenta identica cu cea a albusurilor batute pentru bezea, adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi continua sa bati compozitia pana ce ingredientele sunt incorporate.

4. Toarna compozitia intr-un pos si formeaza bezelele de post, sau torna-le direct in tava, cu o lingura, punand cate 2-3 linguri pentru fiecare bezea in parte.

5. Da bezelele de post la cuptor pentru 90 de minute la 80 de grade. Serveste bezelele de post dupa ce se racesc.

✽ Daca aquafaba nu este suficient de groasa, fierbe-o pentru 10-15 minute, sau pana cand isi reduce volumul la jumatate. In acest caz, injumatateste si cantitatea de zahar adaugata.

Sursa: retetepractice.ro