Lifestyle

Cum îți prepari singur dezinfectant? Rețetă recomandată de Centrul American pentru Controlul Bolilor

Cum îți prepari singur dezinfectant? Rețetă recomandată de Centrul American pentru Controlul Bolilor. Se știe că clorul este cea mai eficientă substanță care elimină toți virușii și toate bacteriile de pe suprafețe. În cazul în care dorești să-ți prepari singur dezinfectantul cu care să igienizezi locuința, trebuie să fii atent la cum folosești clorul. Fiind o substanță caustică, el nu trebuie amestecat cu alte soluții. Trebuie diluat doar cu apă, în proporții potrivite. Iată reteța exactă și ce trebuie să faci!

Centrul American pentru Controlul Bolilor recomandă acest dezinfectant pentru dezinfectarea suprafețelor de la noi din casă. Preparat corect, igienizează suprafețe și obiecte cu care intrăm zilnic în contact, dar nu ne afectează sănătatea. Dacă ți se pare că această cantitate de clor este mică, află că, de fapt, e mai mult decât suficientă pentru eliminarea completă a coronavirusului, conform click.ro.

Ustensile de care ai nevoie:

  • Vei avea nevoie de un recipient cu pulverizator unde să păstrezi soluția
  • Un recipient gradat pentru a face mpsurătorile necesare
  • Mănuși de cauciuc pentru menaj
  • O mască de protecție pentru nas și gură (sau o eșarfă, un batic, o batistă, orice material textil care să te împiedice să inhalezi vaporii)
  • Apă, 1 l
  • Clor, 20 ml

Rețetă pentru uz zilnic

În primul rând, trebuie să știi că dezinfectantul se prepară în aer liber, afară, sau, dacă nu locuiești la casă și nu ai curte, mergi în balcon. Dacă nu ai balcon, pregătește soluția într-o cameră foarte bine aerisită, cu geamurile larg deschise. Clorul degajă vapori extrem de toxici. Pentru a face o soluție cu concentrație de 1:50 ai nevoie de 20 ml de clor la 1 litru de apă. Toarnă într-un lighean apa, adaugă clorul, amestecă și folosește soluția pentru spălat pe jos sau pentru dezinfectat alte obiecte.  Dezinfectantul poate fi folosit zilnic, iar dacă este mai concentrat, ar trebui folosit o dată la câteva zile.