Info Actual > Culinar > Cum mâncăm șnițelul când suntem la dietă. Nutriționist: Uleiul de prăjit nu poate intra în carne
Culinar

Cum mâncăm șnițelul când suntem la dietă. Nutriționist: Uleiul de prăjit nu poate intra în carne

Cum mâncăm șnițelul când suntem la dietă. Nutriționist: Uleiul de prăjit nu poate intra în carne

Cum mâncăm șnițelul când suntem la dietă. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit cum poți consuma șnițelul în cazul în care nu vrei să te îngrași. Sigur nu știai asta!

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.

Tuturor ne plac șnițelul și pane-urile… cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pane. Avantajul este că, îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați. Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos”, a precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

„Vreți ca șnițelul sau pane-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!”, a conchis Mihaela Bilic.

Recent, Mihaela Bilic a transmis pe pagina sa de socializare că legumele BIO pe care le cumpărăm, aproape sigur nu provin din România.

“Legumele BIO pe care le cumpărați aproape sigur nu provin din România

Știați că anul acesta a fost declarat anul Internațional al fructelor și legumelor? Nici eu nu știam. Și nu știam nici că România se află pe ultimul loc în privința suprafețelor dedicate agriculturii biologice.

În anul 2011 existau doar 1,64 hectare certificate BIO pentru cultura legumelor, iar în anul 2020 suprafața a crescut la 36,3 hectare.

Creșterea poate părea spectaculoasă, însă raportat la întreaga suprafața agricolă a țării este o picătură într-un ocean.

Cât de multe legume poate produce o astfel de suprafață? Insuficiente, fără îndoială!

Degeaba ne dorim să consumăm produse locale și de sezon, produse sănătoase, cu gust romanesc. Vrem-nu vrem trebuie să recunoaștem că majoritatea produselor BIO sunt din import. Iar asta ne duce la concluzia că sănătos înseamnă NE-românesc…Of, săracă țară bogată!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

LEGUMĂ-MINUNE PENTRU SISTEMUL DIGESTIV

Mihaela Bilic, nutriționist, a dezvăluit care este leguma numărul unu în protecția anticancer. Este un dușman de moarte pentru bacteriile cauzate de ulcer, mai spune medicul.

“BROCCOLI PENTRU DURERILE DE STOMAC

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.