Sănătate

Cum ne poate ajuta „mama natură” în caz de cucuie, dureri musculare și vânătăi

Cum ne poate ajuta „mama natură” în caz de cucuie, dureri musculare și vânătăi
wikipedia.org

Ne confruntăm cu dureri musculare, vânătăi ori cucuie de multe ori. Iată cum poate natura înconjurătoare să ne ajute pentru a le ameliora sau chiar scăpa de ele, fără a fi cazul să apelăm la produsele de sinteză din farmacii.

În urma lovirii, sub piele apar mici hematoame care, ulterior, devin vânătăi. Dar, problema acestora nu o reprezintă doar aspectul fizic, ci și durerea neplăcută resimțită local.

Trebuie precizat faptul că anumite persoane sunt mai predispuse să aibă probleme medicale de acest gen, în timp ce altele sunt mai sensibile la nivelul epidermei. De aceea, folosirea unui gel cu extract de plante naturale este recomandat în aceste situații. Gelul este ușor de aplicat, oricât de afectată sau firavă este pielea în zona respectivă.

Astfel, pentru o asemenea problemă medicală, un gel dintr-o plantă recomandată, ar putea fi o soluție sigură și potrivită oricând, indiferent:

  • de situația în care au apărut aceste traumatisme,
  • dacă ne referim la un copil sau la un adult,
  • dacă au apărut de la oboseală musculară sau de la accidentări.

Cu un gel de acest tip poți facilita într-un mod eficient vindecarea mai rapidă sau chiar poți stopa extinderea hematoamelor, potrivit unica.ro

Iată care sunt cele mai bune plante pentru dureri musculare, cucuie, vânătăi și nu numai!

Arnica este una cele mai bune plante pentru dureri musculare, cucuie și vânătăi. Arnica este recomandată și pentru persoanele care suferă o entorsă sau pentru prevenirea febrei musculare, fiind un remediu excelent în situațiile de suprasolicitare.

Rozmarinul este o altă plantă cu acțiune eficientă în cazul în care ai mare nevoie de relaxare musculară, pentru evitarea durerilor și a vânătăilor care pot fi provocate de blocajele mușchilor suprasolicitați.

Mușețelul poate fi folosit pentru relaxarea musculaturii, având efecte antiinflamatorii, ameliorând totdată crampele musculare.

 Salvia și sunătoarea sunt alte două plante ce pot fi utilizate cu succes în cazul vânătăilor și al cucuielor.

Remediile naturiste, la îndemâna oricui, pot fi folosite:

  • ca atare, prin aplicarea unor părți din plante direct pe partea vătămată
  • sub formă de infuzie, aplicată local
  • sub formă de geluri cu ingrediente naturale, achiziționate din magazinele de specialitate.
Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!