Info Actual > Diverse > Cum poți să învingi stresul? Celebrul profesor Dumitru Constantin Dulcan are soluția
Diverse

Cum poți să învingi stresul? Celebrul profesor Dumitru Constantin Dulcan are soluția

Cum poți să învingi stresul? Celebrul profesor Dumitru Constantin Dulcan are soluția

Celebrul neurolog Dumitru Constantin Dulcan lansează un nou avertisment extrem de dur pentru toți românii. Acesta susține că stresul este principalul vinovat de creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri al întregului organism.

Stresul este boala secolului. Stresul este prețul plătit pentru o viață modernă de milioane de oameni. Din păcate, stresul a fost indentificat cu evenimente venite din exterior care ni se întâmplă și pe care nu le putem controla. Așa cum ne-a obișnuit, celebrul neurolog Constantin Dulcan are soluția anti-stres.

„Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organis­mu­lui, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favo­riza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional adu­ce, mai devreme sau mai târziu, boala,” a atras atenția, neurologul.

Cum poți să învingi stresul? Pauzele mici și dese…

Primul lucru care trebuie făcut pentru a diminua stresul este  iertarea. Indulgența face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favo­rabil sănă­tăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate. Dar e im­portant să rămânem con­ştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa ce­lulei noastre, potrivit doctorulzilei.ro.

Constantin Dulcan spune că munca în exces nu face casă bună cu sănătatea. Așa că, dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm mă­car pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc.

„Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fe­reas­tră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odih­neau mergând pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câte­va tehnici de relaxare,” a completat renumitul profesor Dulcan.

Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respi­raţie, spune neurologul. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului.

Dulcan: Starea de bine otrec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare

„Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creie­ru­lui şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imagi­nez că o elimin. Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare,” a mai explicat medicul.