Lifestyle

Cum prepari gogoșile pufoase și delicioase! Trucurile bunicii NU mai sunt un secret

Cum prepari gogoșile pufoase și delicioase! Trucurile bunicii NU mai sunt un secret

Cum prepari gogoșile pufoase și delicioase! Trucurile bunicii NU mai sunt un secret. Gogoșile sunt foarte ușor de făcut și fac parte din dulciurile preferate ale copiilor.

Este important să țineți cont de faptul că atunci când pregătiți gogoși de casă, trebuie să lăsați aluatul să se odihnească astfel încât, atunci când tăiați, să nu se contracte.

Rețetă gogoși

Ingrediente:

  • 500 g făînă,
  • 2 gălbenușuri,
  • 350 ml lapte,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • un praf de sare,
  • coajă de lămâie,
  • 1 lingură zahăr,
  • 30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată,
  • 10 g zahăr pudra vanilat,
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se amestecă drojdia cu lingura de zahăr și cu laptele călduț și se lasă un pic, până face spumă. Apoi se bate bine cu gălbenușurile și cu 300 g făînă cu un mixer. Se adaugă sarea, zahărul vanilat, coajă de lămâie (la care nu fac economie) și restul de făină. Se frământă să fie un aluat elastic și molcuț. Se lasă la dospit 30 min.

Cum prepari gogoșile pufoase și delicioase! Trucurile bunicii NU mai sunt un secret

După ce a dospit, aluatul pentru gogoși pufoase se întinde pe un blat cu făînă de grosime de un deget subțire. Se decupează rondele cu o formă specială sau un pahar cu marginile subțiri. Ale mele au fost de cca. 6 cm diametru.

Aluatul pentru gogoși pufoase se mai lasă pe tavă la dospit 10 min.

Se încinge bine uleiul și se pun gogoșile în uleiul fierbinte, iar focul se da pe mic. Se întorc cu 2 furculițe și pe partea cealaltă și când devin aurii se scot pe șervețele absorbante, se scutură ușor și se pun într-un bol și se presară cu zahăr pudra vanilat cât sunt încă fierbinți. Gogoșile se servesc cu gem sau simple, pudrate cu zahăr.