Info Actual

Info Actual > Diverse > Cum să crești natural “colesterolul bun”. Trebuie doar să introduci aceste alimente în MENIUL ZILNIC
Diverse

Cum să crești natural “colesterolul bun”. Trebuie doar să introduci aceste alimente în MENIUL ZILNIC

Cum să crești natural

Cum să crești natural “colesterolul bun”. Trebuie doar să introduci aceste alimente în MENIUL ZILNIC. Nivelul colesterolului este o măsură importantă a sănătății inimii. În cazul colesterolului HDL, sau colesterolului „bun”, este mai bine să aveți niveluri mai ridicate.

Colesterolul cu lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL) este cunoscut sub numele de colesterol „bun”, deoarece ajută la eliminarea altor forme de colesterol din fluxul sanguin. Nivelurile mai ridicate de colesterol HDL sunt asociate cu un risc mai mic de a dezvolta boli de inimă.

Colesterolul este o substanță cerată care se găsește în toate celulele și are mai multe funcții utile, inclusiv construirea celulelor corpului. Este transportat prin fluxul sanguin atașat proteinelor. Aceste proteine ​​se numesc lipoproteine.

Cresterea “colesterolului bun” prin cateva metode simple. Nivelum optim de HDL-colesterol, atat pentru barbati, cat si pentru femei, este de 60 mg/dL. O valoare mai mica de 40 mg/dL indica un risc de aparitie a bolii coronariene.

Un rol important atat in metabolismul HDL-colesterolului, cat si al altor tipuri de colesterol, il joaca mostenirea genetica. Si in cazul hipercolesterolemiei familiale valorile HDL pot fi controlate.

Cum să crești natural “colesterolul bun”. Trebuie doar să introduci aceste alimente în MENIUL ZILNIC

Iata cateva dintre cele mai bune metode prin care nivelul colesterolului bun poate fi cresut:

Faceti sport zilnic

Mentinerea sanatatii presupune o activitate fizica regulata. Tipurile de exercitii fizice asociate cresterii nivelului colesterolului bun sunt: mersul, inotul, dansul, ciclismul, alergatul si sporturi precum: tenis, volei, sau fotbal.

Tineti sub control greutatea

In cazul in care sunteti o persoana supraponderala/diagnosticata cu obezitate, reducerea greutatii, fie si cu cateva kilograme, poate contribui la imbunatatirea nivelului de HDL-colesterol.

Consumati grasimi sanatoase

Acestea sunt prezente in uleiul de avocado, peste, nuci, masline, etc.

Reduceti consumul de carbohidrati rafinati

Carbohidratii rafinati sunt prezenti in zahar, paine alba si orez alb. Reducerea cantitatii de carbohidrati consumati conduce la normalizarea nivelului lipoproteinelor cu densitate mare din sange.

Evitati alcoolul

Doar vinul rosu natural, consumat in cantitati moderate, pare a avea beneficii asupra organismului si regleaza metabolismul lipidic.

Consumati alimente bogate in vitamina B3

Vitamina B3 sau PP este vitamina carre contribuie la sanatatea intregului organism. Aceasta poate fi gasita in alimente precum mazarea verde, ciuperci, ton, carne de curcan, arahide, etc., dar si in suplimentele alimentare.