Lifestyle

Cum să faci cea mai bună pască de Paște! IATĂ o rețetă simplă și rapidă

Cum să faci cea mai bună pască de Paște! IATĂ o rețetă simplă și rapidă

Pasca reprezintă mormântul sau scutecul Mântuitorului și este unul dintre perparatele care ar trebui să se regăsească pe masa de Paște a oricui.

IATĂ o rețetă simplă și rapidă

Ingrediente:

– 750 brânză dulce
– 5 ouă
– 10 linguri cu zahăr
– 250 g smântână
– 2-3 linguri cu smântână
– un vârf de cuţit de praf de copt
– 100 g stafide
– 100 g margarină
– 1 lămâie
– 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

Se topeşte margarina pe foc mic, fără să fiarbă. Se lasă să se răcorească. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, până devine o compoziţie spumoasă. Se adaugă margarina, brânza de vaci bine scursă şi sfărâmată, smântâna, coaja rasă de lămâie, scrie gustos.ro. Se adaugă un vârf de cuţit de praf de copt şi făină în ploaie, cu mişcări de sus în jos, până se obţine o compoziţie groasă ca smântâna.

Se adaugă stafidele date prin făină. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit bine, ca pentru bezea, se încorporează în compoziţia de brânză. Se unge o formă de tort cu ulei, se pune hârtia de copt unsă şi ea şi se toarnă compoziţia. Se nivelează bine şi se dă la cuptorul încins pentru o oră. După ce s-a copt, se scoate din forma de tort pe o farfurie, potrivit DCnews.