Rețeta ideală de limonadă ține cont nu numai de contrastul dintre gustul dulce și cel acru, de cantitățile generoase de gheață și, pentru un plus de prospețime, mentă, ci și de căile prin care poți potența aroma băuturii.
Oricât de banală ar părea, limonada, numită și citronadă, pe filieră franceză, are multe variabile, iar experții în bucătărie te învață ce trebuie făcut pentru a nu da niciodată greș cu principalul scut pe care îl avem împotriva caniculei, exceptând înghețata.
Pentru a face limonada perfectă, nu îți trebuie mai mult de 15 minute. Dar este un sfert de oră în care trebuie să fii foarte atent și să folosești numai ingrediente alese pe sprânceană. La prima vedere, acestea par banale, fiind vorba despre:
Chiar și așa, trebuie să ții cont de anumite aspecte. În primul rând, sucul de lămâie trebuie să fie proaspăt stors – oricât de tentant ar părea să cumperi zeamă din comerț, nu va avea aceeași aromă ca și fructul stors cu mâna ta. De asemenea, e de preferat ca lămâia să fie bio. Altminteri, coaja ei va fi fost tratată cu diferite substanțe chimice, care îi diminuează din savoarea naturală. Cea mai bună variantă, care necesită însă luni și poate chiar ani de grijă, este ca tu însuți să crești lămâi. În acest fel, știi cel mai bine ce pui în storcător și apoi în pahar.
Toate ingredientele, în afară de apă, din care se adaugă doar o cantitate mică, se amestecă și sunt date prin blender. Pentru a te asigura că limonada și-a căpătat aroma de mentă pe care o dorești, trebuie să vezi că sucul a ajuns să aibă culoarea verde. După ce a fost obținut acest amestec, adaugă miere și apă puțin câte puțin, după gust – litrul și jumătate de apă care este menționat în rețetă este în general cantitatea maximă pe care gospodarii și gospodinele aleg să o pună în citronadă pentru a-i diminua din acreală, dar a-i păstra pe de altă parte aroma.
Limonada este cea mai bună atunci când este răcită. Recomandarea Jamilei este aceea de a o răci în frigider. Totuși, în cazul în care te grăbești să o bei sau să-ți servești musafirii, o poți turna în pahare în care ai pus în prealabil câteva cuburi de gheață. Poți adăuga frunze de mentă pentru a decora băutura și pentru a-i spori savoarea, se mai arată pe celebrul site de rețete JamilaCuisine.ro.
Daniel Baciu, Șeful Casei de Pensii, a explicat ultimele modificări aduse noului formular al deciziilor…
O nouă Hotărâre de Guvern aduce o modificare semnificativă în procedura de eliberare a pașapoartelor…
Cinci polițiști din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, unul dintre ei la pensie, au fost…
Veniturile bugetarilor sunt în pericol să fie reduse, iar Guvernul are în vedere anumite măsuri…
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a oferit clarificări cu privire la criteriile conform cărora unii români…
Ucraina va continua să beneficieze de suspendarea taxelor vamale pentru încă un an, până la…
This website uses cookies.