Info Actual > Culinar > Cum să faci pâine săracă în carbohidrați. DOUĂ super rețete
Culinar

Cum să faci pâine săracă în carbohidrați. DOUĂ super rețete

Cum să faci pâine săracă în carbohidrați. DOUĂ super rețete

Cum să faci pâine săracă în carbohidrați.  Dieta keto este cea mai bună ”prietenă” a vedetelor. Trecerea la o astfel de dietă înseamnă un stil de viață sănătos. Grăsimea pe care o consumi sau care este stocată este arsă. Tocmai de aceea dieta keto a devenit un mod atât de popular de a slăbi.

Urmarea unei astfel de diete implică consumul scăzut de carbohidrați. Dacă vei adoptat o astfel de dietă, corpul tău va ajunge într-o stare metabolică cunoscută sub numele de ketoză. Ce inseamnă asta? Corpul arde mai multe grăsimi decât carbohidrați.

De obicei, organismul va arde în mod natural glucoza, care este un zahăr care se găsește în carbohidrați. Dar dacă nu există carbohidrați în sistem, corpul va arde grăsimile.

Cetoza permite, de asemenea, transformarea grăsimilor în cetone în ficat pentru a furniza energie creierului.

Pentru că românii sunt mari consumatori de pâine, cei care doresc o schimbare întreabă nutriționistul dacă pot mânca pâine la dieta keto? Da, dar consumul va fi redus și pâinea nu va fi făcută din făină albă, ci integrală sau din ingredientele prezentate mai jos.

Pâine keto în 3 minute

Ingrediente:

 • 1 vas care se poate pune la cuptorul cu microunde
 • 1 lingură de făină de nucă de cocos sau migdale
 • 1 lingură de unt sau ulei
 • 1 ou mediu / mare 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

Se topește untul într-un castron. Se adaugă făina de migdale, oul și praful de copt în unt. Se bate cu o furculiță până se amestecă complet.

Se pune la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 90 de secunde, până se gătește.

Chifle keto

Ingrediente  necesare:

 • 1⁄3 cană pulbere de coji de psyllium măcinate
 • 1 cană făină de migdale
 • 2 lingurițe praf de copt
 • 1 linguriță sare de mare
 • 1 cană de apă
 • 2 lingurițe de oțet de cidru
 • 3 albușuri
 • 2 linguri semințe de susan (opțional)

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 175 ° C. Se amestecă ingredientele uscate într-un castron mare. Se fierbe apa. Se adaugă oțet și albușuri la ingredientele uscate și se combină bine.

Se pune apa clocotită, în timp ce bați cu un mixer manual timp de aproximativ 30 de secunde. Nu amesteca prea mult aluatul, consistența ar trebui să semene cu plastilina.

Umezește mâinile cu puțin ulei de măsline și formează 6 biluțe. Așează pe o tavă cu o foaie de copt. Presară semințe de susan. Caoce timp de 50 până la 60 de minute, în funcție de mărimea chiflelor.

 

Înlocuitori pentru pâinea ket

Făină de cocos

Făina de nucă de cocos este un înlocuitor ideal cu conținut scăzut de carbohidrați pentru rețete de prăjituri, brownies și brioșe, nu doar pâine, datorită consistenței umede care se poate obține atunci când se coace cu ea.

Făină de migdale

Precum făina de cocos, o poți folosi pentru a coace tot felul de lucruri, nu doar pâine. Ține și până la șapte luni dacă o depozitezi într-un recipient etanș la frigider

 Inul măcinat

Semințele de in sunt încărcate cu acizi grași esențiali și sunt bogate în vitamine minerale și B. Doar două linguri de făină de in conțin 72 de calorii, 4g de fibre, 1g de carbohidrați și 3g de proteine.

Coji de psyllium

Există mai multe beneficii pentru sănătate legate de coji de psyllium, este o sursă excelentă de fibre, precum și prebiotice și pot contribui la creșterea sprijinului pentru sănătatea intestinului. Este practic o făină fără carbohidrați și un substitut excelent pentru ouă în care este necesară umezeala pentru alimente, cum ar fi pâinea keto.