Categories: Lifestyle

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea! Cea mai căutată rețetă din România

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea! Cofetarii au reinventat prăjitura copilăriei. Făina a fost înlocuită cu fulgi de ovăz, iar o porție are doar 40 de calorii.

Cum să prepari un desert rafinat, fascinant și iubit de toata lumea!

Este vorba despre cea mai simplă și delicioasă rețetă, Negresă cu fulgi de ovăz, cacao și iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsime. Chiar dacă are calorii puține, această prăjitură este extrem de delicioasă și va deveni rapid desertul preferat al familiei. Este excelent pentru micul dejun, pentru desertul la masa de prânz sau chiar pentru o gustare.

Cea mai căutată rețetă din România

Aceast desert se prepară într-un timp extrem de scurt. Totodată, ingredientele necesare pot fi măsurate cu o ceașcă simplă, care permite și bucătarilor de duminică să-și încerce măiestria.

Ingrediente necesare pentru Negresă:

  • 450 de grame de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi
  • o jumătate de pahar de pudră de cacao neîndulcită
  • 1 pahar de fulgi de ovăz din cereale integrale;
  • 50 de grame de stevie sau 100 de grame de zahăr
  • un ou
  • o linguriță de praf de copt

 Mod de preparare:

Începem prin a încălzi cuptorul la 200 de grade, după care ungem cu puțin ulei o tavă pătrată.

Toate ingredientele listate mai sus se pun în paharul unui robot de bucătărie sau într-un castron și se mixează timp de trei sau patru minute până când amestecul capătă o consistență netedă și fără bulgări. Este foarte important să amestecați bine pentru a nu rămâne cocolașe.

În acest moment nu ne mai rămâne decât să turnăm amestecul în tavă și să nivelăm suprafața prăjiturii cu o spatulă sau o lingură, potrivit stiridiaspora.ro.

Negresa fără făină se introduce în cuptorul preîncălzit. Prăjitura se coace timp de un sfert de oră la 200 de grade Celsius.

După cele 15 minute, prăjitura trebuie scoasă din cuptor și lăsată să se răcească și apoi se taie în bucățele, fiind gata de servit.

Timpul de pregătire este extrem de scurt 5 minute. Dacă adunăm cele 15 minute petrecut în cuptor, timpul total de pregătire ale acestei Negrese este de doar 20 minute. Din cantitățile listate se obține 9 porții, iar fiecare porție are doar 40 de calorii.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

9 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

11 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

13 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

20 de ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

22 de ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

23 de ore ago

Parteneri

This website uses cookies.