Info Actual

Info Actual > Diverse > Cum să slăbești sănătos și repede. Vei pierde kilograme dacă mănânci…
Diverse

Cum să slăbești sănătos și repede. Vei pierde kilograme dacă mănânci…

Cum să slăbești sănătos și repede. Vei pierde kilograme dacă mănânci...

Cum să slăbești sănătos și repede. În ziua de azi, cei care doresc să piardă kilogramele în plus încearcă tot felul de diete drastice. Ei uită un lucru, poți slăbi repede și fără să te înfometezi. Cum? Simplu, trebuie să incluzi în meniul tău zilnic cinci alimente esențiale: fasolea, brocoli, ouă, produse lactate și migdale.

1. Fasolea şi alte alimente bogate în fibre

„Cei care consumă frecvent fasole uscată, seminţe şi alte vegetale, îşi ameliorează vizibil regimul de slăbit.

Fibrele din alimentele vegetale, sărace în calorii şi grăsimi, necesită mai mult timp şi mai mult efort decât mâncarea cu fibre puţine ori alimentele industriale. Fibrele au un volum mare, rămân mai multă vreme în stomac şi ne ajută să ne simțim mai sătui.

Femeile ar trebui să consume zilnic 21-25 g de fibre, iar bărbaţii 30-38 g. Studiile au arătat că persoanele (inclusiv cele obeze) care au sporit conţinutul de fibre din alimentaţia lor cu 14 g au acumulat calorii mai puţine cu 100%, pierzând, astfel, în doar 4 luni, 2 kilograme”.

2. Broccoli şi alimentele care conţin crom. „Cromul stopează senzaţia de foame şi reduce pofta de mâncare. Simpla asimilare de crom, în cantităţi rezonabile, prin alimentaţie, poate fi de ajutor. Surse bune de crom sunt, printre altele, vinul roşu, broccoli, zeama de struguri, usturoiul şi cartofii (fără unt sau garnituri grase)” .

3. Ouăle şi alţi furnizori de proteine. „Specialiștii recomandă ca toate mesele și gustările să conțină și ceva proteine, pentru că acestea dau senzația de sațietate. Se recomandă astfel un ou la mic dejun sau puțină brânză slabă, lângă pesmeții de la ora 16.00. De asemenea, acestea se pot alterna cu multe produse din soia, fasole sau orez – furnizori de proteine vegetale sănătoase”.

4. Produse lactate. „Atunci când organismul asimilează o cantitate mai mare de calciu, celulele sunt determinate să stocheze mai puține grăsimi și să consume mai multe. Calciul contribuie la „legarea” acizilor grași din intestin, care ulterior pot fi absrobiți de organism, fiind eliminați prin scaun.

Iată ce produse lactate conțin mult calciu și ar trebui consumate zilnic:

230 g iaurt – 415 mg
80 g sardine (cu oase) – 324 mg
40 g brânză Ceddar – 306 mg
230 g lapte – 302 mg
1/2 ceaşcă de tofu (produs cu calciu) – 204 mg”.

5. Migdalele. „Potrivit unui studiu publicat în revista de specialitate ‘’Internațional Journal of Obesity’’, migdalele favorizează pierderea în greutate. Studiul a fost efectuat 6 luni de zile, pe 65 de subiecţi supraponderali şi obezi. S-a constatat că, participanţii care consumau, pe lângă altele, circa 80 de migdale pe zi, au avut o pierdere totală în greutate cu 62% mai mare, adică o scădere cu 50% mai mare din circumferinţa taliei şi cu 56% mai mult din grăsime decât grupa cealaltă,” adaugă topremediinaturiste.ro.