Actual Sănătate

Cum se desfășoară o blefaroplastie?

Cum se desfășoară o blefaroplastie?

Trecerea timpului își lasă amprenta asupra pielii, cauzând pierderea elasticității și lăsarea acesteia. Astfel de semne pot deveni vizibile la nivelul întregii fețe, inclusiv în zona pleoapelor, cauzând un aspect mult mai obosit și îmbătrânit. Dacă și tu ai asemenea probleme, poți apela la o intervenție de chirurgie estetică: blefaroplastia.

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia presupune îndepărtarea chirurgicală a pielii și a grăsimii în exces prezentă în zona ochilor, atât în cazul pleoapelor superioare, cât și a celor inferioare. Prin corectarea pleoapelor căzute, ochii și întreaga față pot căpăta un aspect mai tânăr și mai strălucitor. Însă, rolul său nu este întotdeauna doar unul estetic.

Uneori, excesul de piele din zona pleoapelor superioare poate avea un impact și asupra vederii, deoarece poate obstrucționa parțial vederea periferică. De asemenea, eventualele pungi de grăsime de sub ochi pot fi transferate în alte zone, în cazul în care se realizează mai multe proceduri estetice.

Cine poate urma o intervenție de blefaroplastie?

Blefaroplastia reprezintă o procedură potrivită în cazul tuturor persoanelor care și-au pierdut elasticitatea pielii și au de-a face cu pleoape lăsate sau cu pungi de grăsime în zona ochilor. Așa cum am menționat mai sus, procedura se poate realiza strict cu scop estetic sau poate fi necesară dacă vederea începe să fie afectată.

Uneori, este posibil ca medicul estetician să recomande o astfel de intervenție chiar dacă nu a fost plănuită inițial. De exemplu, dacă se va realiza o procedură de lifting facial, blefaroplastia ar putea să fie de asemenea necesară pentru a putea obține efectul de reîntinerire a întregii fețe.

Pregătirea pentru intervenția de blefaroplastie

Înaintea oricărei intervenții chirurgicale, este important să porți o discuție cu medicul despre potențialele riscuri și să îl informezi pe acesta cu privire la orice afecțiune preexistentă care ar putea afecta procedura sau rezultatele sale. Dacă totul este în regulă, poate începe pregătirea pentru operație.

Cu două săptămâni înainte de intervenție, va trebui să întrerupi tratamentele cu antiinflamatoare sau cu orice alte medicamente care pot crește riscul de sângerare. Cu o săptămână înainte, ar trebui evitată expunerea la soare, dar și fumatul, pentru a nu crește perioada de recuperare. În seara de dinaintea operației, este recomandat să nu consumi apă sau alimente.

Cum se desfășoară blefaroplastia?

Procedura este una destul de simplă și rapidă. Ea se poate realiza doar cu anestezie locală însă, în funcție de situație, ar putea fi necesară și anestezia generală. Timpul de desfășurare variază în funcție de cantitatea de piele și grăsime care trebuie îndepărtată și de localizarea acesteia.

Așadar, în cazul intervenției realizate la nivelul pleoapelor superioare, se va face o mică incizie deasupra ochiului, de unde se va îndepărta pielea, grăsimea sau mușchii aflați în exces. La pleoapele inferioare, incizia se va realiza sub gene, iar țesuturile în exces pot fi îndepărtate sau repoziționate.

Dacă ochii tăi arată mereu obosiți și îmbătrâniți din cauza pielii și grăsimii în exces, ai putea lua în considerare o blefaroplastie. Recuperarea este una foarte rapidă și, în doar câteva zile, te vei simți mai tânăr, iar tenul tău va avea un aspect mult mai luminos. Ia legătura cu un specialist estetician și discutați despre procedurile pe care le poți urma pentru a fi din nou mulțumit de aspectul tău fizic.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!