Lifestyle

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor. Una dintre „perlele” bucătăriei ungurești este gulașul, dar mai există câteva rețete care sigur sunt pe placul tuturor. În continuare vă prezenta o altă rețetă de top din bucătăria maghiară.

Ingrediente: 500 g carne (vită, curcan, porc, miel); 2 morcovi; 1 rădăcina pătrunjel; 1 ceapă mare; 1/2 țelină; 4-5 cartofi; chimen; sare; piper negru; paprika; pastă gulaș iute;

Pentru găluște: 1-2 ouă; 3 linguri cu vârf făină; 1 lingură ulei

Cum se prepară supa gulaș! Preparatul ocupă un loc de cinste în inimile gurmanzilor

Preparare: Carnea se dezosează și se taie cubulețe. Se curăță cartofii și morcovii și se taie felii potrivite, iar ceapa se taie julien. Se pune o lingură cu untură la topit într-o oală în care se va face supă. Se adaugă ceapa, după care se pun cuburile de carne și se amestecă până când ceapa devine aurie. Se adaugă sare, piper, paprika și pastă gulaș, și se amestecă până la omogenizare și se completează cu apă necesară.

Semințele de chimen se leagă într-un tifon și se adaugă în supă. Se lasă la fiert la foc mic până când carnea este aproape fiartă. Se adaugă rădăcinoasele tăiate și se mai lasă la fiert pentru 15 minute, apoi se pun cartofii și se fierbe în continuare la foc mic.

Între timp se fac găluștele din ouăle bătute bine, făină, ulei și apă cât cuprinde ca să iasă un aluat mai gros decât smântâna. Când supa fierbe se rup găluștele cu o lingură și se lasă apoi să fiarbă până se ridică la suprafață. Se adaugă pătrunjelul tocat și se lasă la răcit preț de câteva minute.

Se servește caldă, alături de ardei iute.

Sursă FOTO: RomâniaTV