Social

Cum se va face accesul în baruri şi cluburi. Prefectul Capitalei a făcut marele anunț

Cum se va face accesul în baruri şi cluburi. Prefectul Capitalei a făcut marele anunț

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat cum se va face accesul în baruri și cluburi. Acesta a declarat că persoanele care sunt vaccinate trebuie să prezinte la intratrea în aceste incinte dovada vaccinării, fie în format printat, fie electronic.

Cum se va face accesul în baruri şi cluburi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a fost întrebat cum va fi făcută verificarea persoanelor vaccinate care vor merge în cluburi, discoteci sau festivalur, iar acesta a zis că poliţia va alege aleatoriu persoanele care să prezinte documentul.

„Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document.

Vizualizarea acestor date este obligație legală

Veridicitatea acetuia va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând.

Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile”, a precizat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit România TV.