Info Actual

Info Actual > Diverse > Cum se va schimba lumea după COVID-19. Bill Gates explică totul
Diverse

Cum se va schimba lumea după COVID-19. Bill Gates explică totul

Cum se va schimba lumea după COVID-19. Bill Gates explică totul

Miliardarul Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a afirmat recent că lumea va arăta complet diferit de ceea ce era înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus.

Bill Gates și teoriile conspiraționiste

În urmă cu cinci ani, miliardarul a urcat pe scena TED și a prezis ceewa ce se întâmplă acum în lume referitor la pandemia care a îngrozit întreg mapamondul.

Datorită acelei discuții, el este acum considerat ca fiind una dintre cele mai profetice voci cu privire la amenințarea unor noi boli.

În acest context, ar trebui ca atunci când Bill Gates își spune părerea despre cum va arăta viața după Covid-19, să ne așezăm cu toții și să luăm aminte.

âÎmpreună cu actorul Rashida Jones, Gates a discutat cu Anthony Fauci despre progresul către un vaccin, măsurile pe care ar trebui să le luăm cu toții acum și viziunea sa despre viața după Covid.

Iată principalele predicții ale lui Gates.

1. Întâlnirile la distanță vor fi normalizate

„La fel cum Al Doilea Război Mondial a adus femeile pe piața muncii și multe dintre acestea au rămas acolo, ideea de „Trebuie să merg acolo fizic?” nu va mai suna atât de suspicios. Acum ni se permite, e justificat să întrebăm asta”, spune el.

Acest lucru va fi valabil atât pentru întâlnirile de lucru, cât și pentru alte interacțiuni care până acum aveau loc în persoană.„

„Ideea de a învăța sau de a face un consult la medic care se bazează doar pe un ecran cu ceva program asemănător Zoom sau Microsoft Teams se va schimba dramatic”, prezice Gates.

2. Software-ul se va îmbunătăți dramatic

Gates prezice, de asemenea, că instrumentele pentru a face acest lucru vor fi în curând mult mai bune decât cele cu care ne luptăm acum.

„Software-ul a fost cam ciudat când a început totul, dar acum oamenii îl folosesc și vor fi surprinși de cât de repede va inova acesta”, prezice el.

3. Companiile pot împărți birourile prin rotație

Dacă vom face din ce în ce mai multe activități la distanță, asta înseamnă că va trebui să intrăm mai puțin în birou, lucru care va avea efecte semnificative.

„Cred că oamenii vor merge mai puțin la birou. Puteți chiar să împărtășiți birouri cu o companie care are activități în zile diferite față de cele în care vin angajații dvs.”, sugerează Gates.

4. Vom alege să trăim în diferite locuri

Miliardarul crede că se vor remodela și comunitățile influiențate de munca la distanță

Centrele orașelor vor fi mai puțin importante, comunitățile vor fi mai importante și putem chiar regândi designul caselor noastre.

„În orașele de mare succes, precum Seattle și San Francisco, chiar și o persoană care este bine plătită, cheltuie o sumă nebună din bani pentru chirie.

Fără ancorele unui birou pe care trebuie să-l vizitezi în fiecare zi, șederea în locuri atât de scumpe devine mai puțin atrăgătoare și o casă mai mare într-o comunitate mai mică, cu mai puțin trafic devine alternativa preferată mai mult”, mai spune Gates.

5. Vei socializa mai puțin la locul de muncă și mai mult în comunitatea ta

Gates observă, de asemenea, un ultim efect knock-on al acestor schimbări în modul nostru de lucru – felul în care socializăm se va schimba și el.

S-ar putea să consumi mai puțină energie socială la locul de muncă, prezice el, și mai mult cu cei dragi din comunitatea ta locală.

„Cred că în definitiv, contactul social pe care îl aveți la locul de muncăpoate scădea și, astfel, dorința dvs. de a obține mai mult contact social în comunitatea dvs., cu prietenii noaptea, ar putea crește. Asta deoarece, dacă facem o mulțime de activități la distanță, dorința noastră de a socializa, energia noastră de a socializa după ce încetăm de lucru, vor fi ceva mai mari. Puteți muta echilibrul acolo oarecum”, îi spune Gates lui Jones.

6. Lucrurile nu vor reveni total la normal pentru o lungă perioadă de timp

Chiar și după ce un vaccin elimină în mare măsură Covid din SUA și de pe glob, lucrurile nu vor reveni complet la normal până când întreaga lume nu va învinge boala.

„Există o fază în care vom avea un număr foarte scăzut în Statele Unite, dar va rămâne în continuare în alte părți ale lumii, așa că riscul ar putea reveni. Cred că mulți oameni vor păstra comportamentul lor destul de conservator, mai ales dacă se asociază cu persoanele în vârstă al căror risc de a fi foarte bolnav este destul de mare”, spune el

7. Următoarea pandemie nu va mai fi la fel de rea

Dacă este deranjant să auzi că este puțin probabil să participi la concerte cu zeci de mii de alți fani vara viitoare, Gates are o ultimă predicție pozitivă care să te înveselească.

În timp ce această pandemie a fost un coșmar, el este plin de speranță că, la următoarea apariție a unui agent patogen ucigaș, lumea se va descurca mult mai bine în ceea ce privește menținerea sub control a agentului patogen.

“Motivul principal pentru care va avea un impact mai puțin distructiv este că vom fi avut exercițiu.”

“Am fi făcut jocul bolilor, și aproape fiecare țară va răspunde, așa cum au făcut Coreea de Sud sau Australia, unde oamenii au fost testați foarte repede și puși în carantină, iar instrumentele noastre pentru testare vor fi mult mai bune. Nu vom fi atât de naivi a doua oară”, conchide el, potrivit playtech.ro