Info Actual

Info Actual > Social > Cum se vor desfășura ceremoniile de Bobotează. Anunțul Patriarhiei Române: ”Credincioșii vor primii…”
Social

Cum se vor desfășura ceremoniile de Bobotează. Anunțul Patriarhiei Române: ”Credincioșii vor primii…”

Cum se vor desfășura ceremoniile de Bobotează. Anunțul Patriarhiei Române: ”Credincioșii vor primii...”

Patriarhia Română a anunțat că, cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului din acest an, evenimentele liturgice se vor desfășura în contextul precauțiilor impuse de respectarea regulilor sanitare.

În Ajunul Bobotezei, marți, 5 ianuarie, va fi săvârșită Slujba Sfințirii Marii a apei în Catedrala Pariarhală pentru nevoile Catedralei, între orele 12:00 și 13:00. În Altarul de vară, în același timp va fi sfințită și o mare cantitate de apă, pentru a fi îmbutelia în sticle de un litru, până seara.

Sticlele cu Aghiasmă Mare care vor fi îmbuteliate marți, 5 ianuarie, vor fi oferite în ziua de miercuri, 6 ianuarie, credincioșilor care vor fi prezenți la Catedrala Patriarhală, începând cu ora 07:00, lângă Altarul de Vară. Aceștia, păstrând în mers distanța de 1,5 metri și purtând masca de protecție, vor avansa pe un culoar bine marcat.

De Bobotează, pe 6 ianuarie, miercuri, accesul credincioșilor spre Catedrala Patriarhală se va realiza doar dinspre Piața Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricționat, pe acest traseu va fi permis doar coborârea dinspre Catedrală, între orele 07:00 și 14:00.

Începând cu ora 09:30 și terminând la 12:00, se va săvârși Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare.

Slujba Sfințirii Mari a  apei va fi săvărsită de Preafericitul Daniel

Slujba Sfințirii Mari a apei, va fi săvărsită din nou, între orele 12:00 și 13:00, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, în Pridvorul Reședinței Patriarhale, într-un vas unic de argint. Credincioșii care vor participa la slujbă vor fi binecuvântați prin stropirea cu această Aghiasmă Mare din ziua de 6 ianuarie.

La distribuirea Aghiasmei Mari, pentru a se evita aglomerarea credincioșilor, vor primi Aghiasmă Mare deja îmbuteliată, nu vor mai exista vase mari cu apă ca în anii trecuți, potrivit Mediafax.