Lifestyle

Cum se vor face ceremoniile dedicate Sarbatorilor de Paște la Vatican. Anunț de ultimă oră

Cum se vor face ceremoniile dedicate Sarbatorilor de Paște la Vatican. Statele Uniunii Europene au înregistrat cele mai multe decese într-o singură zi, din cauza pandemiei de coronavirus, în vreme ce China a raportat doar patru noi cazuri interne de contaminare şi 12 importate.

De altfel, numărul infectărilor şi al deceselor din restul lumii le-au egalat pe cele din China, de unde a pornit epidemia, în decembrie. Italia rămâne ţara cu cel greu bilanţ după China şi, în pofida carantinei generale, există încă multă lume pe străzi.

Cum se vor face ceremoniile dedicate Sarbatorilor de Paște la Vatican. 368 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore din cauza epidemiei de coronavirus în Italia, numărul total de morţi ajungând astfel la 1.809 – 20.603 cetățeni sunt infectați în prezent cu COVID-19, cu 2.853 mai mult față de ziua precedentă, în vreme ce numărul total de persoane contaminate, inclusiv cele decedate și cele vindecate, a ajuns în peninsulă la 27.747.

Pentru o oră și jumătate Papa Francisc a ieșit, aseară, din statul Sfântului Scaun pentru a se ruga în două biserici importante din Roma, Santa Maria Maggiore şi San Marcellino del Corso, pentru finalul acestei pandemii și pentru vindecarea tuturor celor care suferă în prezent. Toate ceremoniile dedicate Sărbătorilor de Paște se vor desfășura la Vatican fără prezența credincioșilor și vor fi transmise în direct numai pe televiziuni, nici măcar pe monitoarele din Piața San Pietro. Până atunci, toate audiențele generale și rugăciunile de duminică vor fi transmise în același mod, potrivit RRA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *