Social

Cum ştii că eşti infectat cu noul coronavirus? Medicul Adrian Marinescu dezvăluie care sunt simptomele

Cum ştii că eşti infectat cu noul coronavirus? Medicul Adrian Marinescu, specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș, a dezvăluit pentru Știrile Pro TV care sunt simptomele care trebuie să ne ridice semne de întrebare.

Cum ştii că eşti infectat cu noul coronavirus? Este vorba despre febră mare, tuse și, în special, probleme de respirație, apărute brusc.

“Simptomele sunt importante dacă avem un context epidemiologic, dacă am venit în ultimele 14 zile dintr-o zonă cu risc sau dacă am venit în contact cu o persoană diagnosticată. Trebuie să fie o simptomatologie care a apărut brusc, dacă avem o persoană care este fumător și are o bronșită tabagică, tușește de 2 ani, nu este relevant. Simptomele sunt febră peste 38 de grade, tuse seacă, durere în gât și, mai ales, dificultăți la respirație. Dacă apar brusc într-un cotext epidemiologic, ar trebui să ne ducă cu gândul că este o suspiciune”, a precizat Adrian Marinescu.

Adrian Marinescu trage un semnal de alarmă în rândul românilor în plină pandemie de coronavirus.

“Nu trebuie să mergem la spital dacă nu avem simptome pentru că este posibil să ne îmbolnăvim, chiar dacă nu avem Covid-19. Dacă nu am intrat în carantină sau în izolare când am ajuns în România din zone cu risc, trebuie să o fac singur. Dacă am simptomalogie, atunci sunt la 112, pentru a fi testat.

Cei fără simptome nu sunt testați. Degeaba un asimptomatic merge la spital, este mai ușor să se autoizoleze, să ia legătura cu DSP, dacă apar simptomele să sune la 112”, a spus precizat specialistul în boli infecțioase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *