Lifestyle

Cum va fi vremea. Avertizare meteorologică emisă de ANM

Cum va fi vremea. Avertizare meteorologică emisă de ANM

Cum va fi vremea! Avertizare meteorologică emisă de ANM pentru toată țara.  ANM a anunțat schimbarea vremii, temperaturile vor fi specifice începutului de lună martie. Ploile vor prezente pe arii mari începând de mâine.

Se anunță o scădere de temperatură în toată țara. Începând de mâine vremea se va răci considerabil. Jumătatea de nord-vest va fi mai afectată de valul de vreme rece, temperaturile ajungând în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Cei din Banat, Muntenia și Oltenia vor avea nevoie de umbrelă în următoarele zile, cerul fiind predominant noros cu șanse de ploaie crescute. Cei din Moldova și Dobrogea vor fi mai puțin afectați de precipitații, însă nu scutiți în totalitate.

Fenomene extreme. În zonele de munte se așteaptă să fie lapoviță, iar la altitudini mari vântul va fi puternic și va ninge. Lapovița și ninsoarea vor apărea predominant în Carpații Meridionali.

Cum va fi vremea. Alertă ANM: atmosferă închisă și ploi

ANM a anunțat că rămânem cu atmosfera închisă și va ploua în jumătatea de sud a țării. Vor fi și descărcări electrice în a doua parte a zilei, în regiunile sudice, unde cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

La munte, mai ales pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali, dar și prin Orientali, așteptăm lapoviță, iar vântul o să transforme atmosfera în toată țara. Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 8 și 16 grade Celsius.

Temperaturi prognozate în orașe

Galați – 11 grade Celsius

Buzău – 11 grade Celsius

Constanța – 11 grade Celsius

București – 14 grade Celsius

Pitești – 11 grade Celsius

Craiova – 10 grade Celsius

Drobeta – 11 grade Celsius

Brașov – 12 grade Celsius

Sibiu – 13 grade Celsius

Timișoara – 14 grade Celsius

Oradea – 14 grade Celsius

Cluj – 12 grade Celsius

Miercurea Ciuc – 10 grade Celsius

Iași – 9 grade Celsius

Suceava – 7 grade Celsius

Baia Mare – 13 grade Celsius