Actual

Cum va fi vremea de Paște? ANM a publicat prognoza meteo pentru luna aprilie

vremea paste sursă foto: dailybusiness.ro
sursă foto: dailybusiness.ro

Vineri, pe data de 31 martie 2023, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru întregul aprilie. Informațiile au fost furnizate pe data de 31 martie 2023 și au fost realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Acestea se referă la abaterile medii săptămânale ale temperaturii aerului și cantităților de precipitații față de perioada 2003-2022. Este important de menționat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prezise cu ajutorul acestei prognoze.

„Începând cu ziua de luni, vremea se va răci accentuat în toate regiunile. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de precipitații va fi mai mare în jumătatea de sud-est a țării. La munte vor predomina treptat ninsorile, iar în partea a doua a intervalului vor fi posibile lapovițe şi ninsori şi în zonele mai joase de relief. Vântul va prezenta local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, amplificând senzația de rece”, a transmis Oscar Stanciu, redactor meteo pentru Observator.

Vreme rece de Florii

Conform prognozei meteorologice, în prima săptămână a lunii aprilie, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă pe întreg teritoriul României. Astfel, în Ziua de Florii din 2023, se așteaptă o vreme răcoroasă. În afară de regiunile din nord-vest, unde precipitațiile vor fi în general apropiate de nivelul normal, în restul țării cantitățile de precipitații vor fi mai mari decât cele obișnuite, în special în sud.

ANM: Prognoza meteo 10 – 17 aprilie 2023 de Paște

ANM estimează că în cea de-a doua săptămână din aprilie, precum și pentru perioada sărbătorilor de Paști 2023, temperaturile medii ale aerului vor fi puțin mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în majoritatea regiunilor din România. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate zonele țării.

ANM: Prognoza meteo 17 – 24 aprilie 2023

Conform prognozei meteorologice pentru următoarele săptămâni, temperaturile vor fi în jurul valorilor normale pentru această perioadă în toată țara, iar cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval în toate regiunile.

ANM: Prognoza meteo 24 aprilie – 1 mai 2023

Conform prognozei ANM, temperaturile medii în următoarea săptămână vor fi apropiate de cele obișnuite pentru această perioadă în întreaga țară. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi mai puțin abundente în zonele de munte și sub-munte, în timp ce în restul regiunilor vor fi în general similare cu cele normale pentru această perioadă, potrivit Agrointel.