Info Actual

Info Actual > Economic > Cum vrea Florin Cîțu să dezvolte companiile. „Vom abroga acea lege”
Economic

Cum vrea Florin Cîțu să dezvolte companiile. „Vom abroga acea lege”

Cum vrea Florin Cîțu să dezvolte companiile. „Vom abroga acea lege”

Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîțu a afirmat, joi, într-un interviu la Radio Guerilla, că va abroga legea care interzice întrăinarea acţiunilor şi activelor companiilor de stat.

În opinia lui Cîţu, atragerea de acţionari privaţi este singura variantă pentru dezvoltarea companiilor.

În acest program de relansare, veţi vedea un act normativ prin care creăm un sistem de motivare a acţionarilor de a-şi capitaliza companiile. Este un program pe următorii cinci ani, prin care venim noi să îi stimulăm să îşi capitalizeze companiile.

„E vorba de o capitalizare”

Vom abroga acea lege. Nu este vorba de o înstrăinare a acţiunilor. E vorba de o capitalizare, să atragem resurse. Nu avem resurse la buget pentru a capitaliza aceste companii la nevoile pe care le au pentru a se dezvolta. În schimbul unui capital, o parte a acţiunilor sunt tranferate către alţi acţionari. Se întâmplă peste tot în lume.

Acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi s-a venit cu un management performant, s-au dezvoltat, au făcut angajări, au devenit profitabile. Strănii nu vor să cumpere orice, nu există riscul ăsta”, a declarat Cîţu.

Cîțu vrea investitori străini

Ministrul Finanțelor a mai spus cum vrea să atragă investitorii străini.

„România nu a avut niciodată resursele necesare să dezvolte o companie mare. Cred că acest parteneriat pentru noi este câştigător. Noi trebuie să ne gândim cum dezvoltăm aceste companii, cum investim: punem noi banii sau atragem un partener. Ceea ce facem prin abrogarea legii nu înseamnă că mâine facem acest lucru. Este un semnal dat pieţei de capital că nu suntem o ţară care nu vrea investiţii străine”, a mai precizat premierul.