Showbiz

Cunoscută vedetă a dat în judecată tabloidul The Sun. Cum se încheie procesul

Cunoscută vedetă a dat în judecată tabloidul The Sun. Cum se încheie procesul

Sienna Miller a pus capăt litigiului cu editorul tabloidului The Sun, pe care l-a acuzat că i-a piratat telefonul mobil pentru a dezvălui cititorilor săi că actriţa britanică era însărcinată. Artista are sentimentul că „i s-a făcut dreptate deplină”a anunţat joi avocatul artistei, relatează The Guardian.

Vedeta a deschis o acţiune în justiţie împotriva editorului acelui tabloid, News Group Newspapers (NGN). Artista a acuzat The Sun că i-a piratat mesageria vocală pentru a afla despre sarcina ei din 2005 şi că a publicat apoi acea informaţie, în condiţiile în care actriţa însăşi abia aflase vestea cea bună şi nu avusese timpul necesar pentru a-i informa pe membrii familiei sale.

Sienna Miller crede că detaliile despre sarcina ei din 2005 au fost obținute de editorul de atunci al The Sun, Rebekah Brooks, folosind „mijloace flagrant ilegale”, a susținut în instanță. Miller crede, de asemenea, că pirateria telefonică a fost practicată în mod regulat de jurnaliștii din ziarul tabloid al lui Rupert Murdoch.

Sienna Miller „nu va putea niciodată să ierte ceea ce i-au făcut, dar speră, cel puţin, ca ei să fie găsiţi vinovaţi”, a precizat avocatul actriţei, David Sherborne, într-o declaraţie citită joi în numele clientei sale în faţa Înaltei Curţi de Justiţie din Londra.

Înalta Curte nu a pronunţat o sentinţă privind acuzaţiile de piraterie telefonică formulate împotriva The Sun, întrucât cele două părţi au acceptat să-şi rezolve diferendul printr-o înţelegere care îi acordă Siennei Miller despăgubiri substanţiale, fără să admită totuşi nicio vinovăţie a uneia dintre părţi.

Însă Sienna Miller crede că „acest lucru echivalează cu o mărturisire a vinovăţiei din partea The Sun şi consideră, astfel, că i s-a făcut dreptate deplină după ce a intentat acel proces”, a precizat avocatul ei.

Alte 15 celebrităţi au deschis acţiuni în justiţie pentru piraterie telefonică

Pe lângă Sienna Miller, alte 15 celebrităţi au încheiat acorduri cu NGN după ce au deschis acţiuni în justiţie pentru piraterie telefonică împotrivă editorului News Of The World, un tabloid care a fost între timp desfiinţat.

Tabloidele britanice sunt în mod regulat date în judecată din cauza metodelor folosite pentru a obţine informaţii de mare interes despre celebrităţi, inclusiv despre membrii familiei regale din această ţară.

Săptămâna trecută, Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a câştigat un proces împotriva editorului site-ului Mail on Sunday, grupul Associated Newspapers Limited (ANL), după respingerea în instanţă a recursului formulat de acest grup editorial în urma condamnării sale pentru publicarea unei scrisori adresate de Meghan Markle tatălui ei.

Actriţa americană a salutat acea victorie, despre care spune că „va remodela o industrie a tabloidelor care îi face pe oameni să devină fără scrupule şi să obţină profituri din minciuni şi din durerea pe care acestea le cauzează”.