Social

Dan Tudorache vrea să salveze „plămânul verde” al Capitalei. „Asta e propunerea mea”

Dan Tudorache vrea să salveze „plămânul verde” al Capitalei. „Asta e propunerea mea”. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, este decis să conserveze pădurile din nordul Capitalei. Edilul de la sectorul 1 își dorește ca rechinii imobiliari să nu mai aibă acces la „plămânul verde” al Capitalei.

Prin noul PUZ al sectorului 1, Dan Tudorache vrea să interzică construcțiile de imobile pe terenurile din pădurea Băneasa. Acesta a declarat pentru DCNews că pădurea va fi scoasă din intravilan.

„În planşa finală, a Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 1 aflat în curs de elaborare, care va fi prezentată cât de curând, toate terenurile din pădurea Băneasa, care erau intravilan, eu le-am trecut în extravilan.

Asta e propunerea mea. Ce înseamnă asta? Că să nu se mai defrişeze ca să se construiască în pădure. Cu această propunere a mea protejăm pădurea Băneasa. Nu mai las să se construiască nicio casă. Pentru că ştiţi că sunt multe case construite în pădure.

Ooamenii au cumpărat terenuri, au defrişat cât aveau nevoie şi au construit casa în pădure. Dar cu această propunere a mea de PUZ, nu se mai face aşa ceva. Pădurea va rămâne pădure. Eşti proprietar? Foarte bine, îţi iei o băncuţă şi stai între pomi, nu vei face casă.

Voi veni cu această planşă după ce voi avea şi ultimul aviz, de la MDRAP”, a declarat Dan Tudorache pentru sursa citată.