Social

Date de ultimă oră! Câte cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt conform lui Nelu Tătaru

Date de ultimă oră! Câte cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt aflăm din declarațiile lui ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Încă 124 de români au fost confirmați cu noul coronavirus, 160 de persoane se află la terapie intensivă, iar în total 19.257 de români s-au îmbolnăvit de la începutul epidemiei.

Nelu Tătaru, ministrul sănătății:  ”124 de cazuri noi este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Avem și cel mai mic număr de cazuri în terapie intensivă, 160, ceea ce ne certifică că suntem pe panta descendentă, urmând ca noi să gestionăm nu doar fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o.”

De mâine un nou pachet de măsuri de relaxare vor fi aplicate, plaje redeschise, terase redeschise, competiții sportive care vor avea loc, ce-i drept, fără spectatori. Gestionarea aceastei noi perioade, a acestui pachet de măsuri de relaxare trebuie să vizeze ca numărul cazurilor de înbolnăviri să nu crească.

Nelu Tătaru: ”.. gestionăm cu precauţie, cu aceeaşi precauţie. Fiecare măsură de relaxare aduce după sine şi un risc de … o creştere a unei transmiteri comunitare . Gestionând și respectând măsurile de relaxare prin respectarea normelor de desfășurare și funcționare, eu consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

Se pregătesc noi măsuri de revenire la normalitate dacă situația va fi una favorabilă

Nelu Tătaru: ”Evaluarea pe o perioadă de 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică şi această  valuare având un rezultat pozitiv, ne putem aştepta la 15 iunie la un alt pachet de relaxare.”

Sezonul estival se apropie și toată lumea se întreabă dacă măsurile de impuse pot să reducă riscul îmbolnăvirii. Am văzut toate aceste norme de aplicare a regulilor în ceea ce privește măsurile de relaxare atât pentru terase, cât și pentru plaje, sunt foarte multe voci care spun că, de exemplu, la o plajă ar trebui intrat pe o parte, ieșit pe o altă parte și să se meargă cu o programare și foarte multă lume spunea că sunt anumite măsuri care nu ar putea fi puse în practică.

Nelu Tătaru: ”Nu. Toate măsurile pe care le-am luat ca și relaxare și normele de aplicare suntem siguri că pot fi puse în practică. Rămâne doar ca cei în cauză, agentul economic, responsabilul de zona de plajă sau, eu ştiu, de o terasă, să coopereze cu tot ce înseamnă direcţie de sănătate publică, să respecte normele și vă asigur că toate pot fi puse în practică.”