Actual International

De ce cred britanicii că Vladimir Putin ar putea detona un focos nuclear în Marea Neagră. Există o explicație

De ce cred britanicii că Vladimir Putin ar putea detona un focos nuclear în Marea Neagră. Există o explicație
EVZ

Miercuri, 19 octombrie 2022, Serviciul britanic de securitate a anunțat care este bilanțul a opt luni de război Rusia și Ucraina. Concluzia lor este aceasta: „Conducerea militară a Rusiei devine din ce în ce mai disfuncțională.” Și totuși, britanicii au o temere legată de faptul că Putin ar putea utiliza un focos nuclear, chiar în Marea Neagră.

De ce cred britanicii că Vladimir Putin ar putea detona un focos nuclear în Marea Neagră. Există o explicație

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, merge la Washington pentru discuții de criză, pe fondul îngrijorărilor tot mai crescute că Vladimir Putin va lansa un atac nuclear, relatează The Sun. Și una dintre țintele lui posibile ar putea fi chiar Marea Neagră.

De ce ar recurge Putin la o astfel de măsură: ca o lovitură de avertisment, spun oficilii britanici.

O sursă din sistemul de securitate a declarat pentru The Sun: „Amenințarea a crescut recent”. Între timp și ministrul forțelor armate britanice James Heappey a recunoscut marți 18 octombrie 2022 că „ne aflăm într-un moment în care astfel de conversații sunt necesare”.

Tot mai mulți oficiali occidentali avertizează că Putin și generalii săi sunt din ce în ce mai disperați pe fondul pierderilor catastrofale pe câmpul de luptă din Ucraina și „eșecurilor semnificative ale conducerii militare”.

Și președintele american Joe Biden a avertizat că lumea este mai aproape de Armaghedon decât oricând de la criza rachetelor din Cuba din 1962.

În declarația de marți, purtătorul de cuvânt al lui Putin,  Dmitry Sergeyevich Peskov a avertizat, explicit, că părțile nou anexate ale Ucrainei ar putea fi apărate cu arme nucleare, în cazul unui atac.

Armata lui Putin are elemente disfuncționale

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, „la opt luni de la invazie, elemente importante ale conducerii militare ruse sunt din ce în ce mai disfuncționale”.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul britanic al Apărării a prezentat evaluarea conducerii militare a Rusiei în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina și a afirmat că „elementele majore sunt din ce în ce mai disfuncționale”.

„La nivel tactic, este aproape sigur că există un deficit tot mai mare de ofițeri tineri ruși capabili să organizeze și să conducă rezerviștii nou mobilizați”, se arată în raportul de miercuri, 19 octombrie a.c.