Actual Diverse

De ce l-au împușcat rușii pe dirijorul Teatrului Muzical-Dramatic din regiunea anexată Herson. Motivul este halucinant

De ce l-au împușcat rușii pe dirijorul Teatrului Muzical-Dramatic din regiunea anexată Herson. Motivul este halucinant
IGotoWorld

Sâmbătă, ocupanții ruşi l-au împușcat pe Iuri Kerpatenko, dirijorul-șef al Teatrului Muzical-Dramatic „Mikola Kuliş” din Herson, după ce a refuzat să coopereze cu noii instalați la puterea locală. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

De ce l-au împușcat rușii pe dirijorul Teatrului Muzical-Dramatic din regiunea anexată Herson. Motivul este halucinant

Ministerul Culturii și Politicii Informaționale de la Kiev a transmis, sâmbătă, că ocupanții ruşi l-au împușcat pe Iuri Kerpatenko, dirijorul-șef al Teatrului Muzical-Dramatic „Mikola Kuliş” din Herson, după ce a refuzat să coopereze cu invadatorii.

Potrivit presei locale, citată de Rador, înainte de Ziua Internațională a Muzicii, marcată ca în fiecare an pe 1 octombrie a.c., ocupanții şi simpatizanții puterii nou instalate regional din cadrul filarmonicii planificaseră un concert la Herson cu participarea Orchestrei de Cameră „Ghilea”.

Prin intermediul acestui concert, ocupanții doreau să demonstreze „restabilirea vieții pașnice” în Herson. Cu toate acestea, dirijorul orchestrei, Iuri Kerpatenko, a refuzat în mod categoric să coopereze cu ocupanţii.  Exact din acest motiv, dirijorul a fost ulterior ucis de militari ruşi în propria locuinţă. Cunoscutul dirijor a fost găsit împușcat.

Dirijorul Iuri Kerpatenko. Foto: RTV

Despre Iuri Kerpatenko se știe că lucra la Filarmonica Regională din Herson din anul 2000. În 2004, el a devenit dirijor-șef al Teatrului Muzical-Dramatic „Mikola Kuliş” şi, de atunci, a condus Orchestra de Cameră „Ghilea”. După invadarea Ucrainei de către Rusia, dirijorul şi-a arătat în mod public poziția civică și a refuzat să părăsească Hersonul ocupat de ruşi, scrie media.

Interziși în Rusia

În Rusia, organizatorii de evenimente mondene interzic participarea la concerte a vedetelor ruse și ucrainene care au vorbit despre războiul din Ucraina și și-au manifestat dezacordul în legătură cu invazia din Ucraina.

Pe „lista neagră” a Federației Ruse în acest sens au fost incluși zeci de artiști, printre care și vedete ale estradei populare din Rusia care au condamnat războiul fraticid cu Ucraina. Potrivit media, printre vedetele ruse interzise se numără Maxim Galkin, Valery Meladze, Boris Grebenshchikov, rapperii NoizMS și Oxxxymiron, Casta, Anacondaz, Krovostok, 2Mashi.