Lifestyle

De ce lumea a dat buzna în piețe să cumpere ciuperci, la Iași

De ce lumea a dat buzna în piețe să cumpere ciuperci, la Iași

Ca ciupercile după ploaie, așa și oamenii în piețe. Mai în glumă, mai în serios, vremea fiind favorabilă pentru creșterea ciupercilor, recolta acestora este bogată. Acum culeg roadelele comercianții, care se bucură de un aflux incredibil de mare de clienți.

De ce lumea a dat buzna în piețe să cumpere ciuperci, la Iași

Vatra Dornei și Borsec trimit tone de ciuperci la Iași. Prin urmare, comercianții de ciuperci din piețele din Iași au vânzări bune în această perioadă. Clienții stau la coadă ca să cumpere hribii aduse din Vatra Dornei și Borsec. Un kilogram costă între 20 și 25 de lei.

Piețele din Iași s-au aglomerat, în ultimele două săptămâni, cu numeroși comercianți de ciuperci. Aceștia vin aproape în fiecare an în Iași pentru că au clienți. În această perioadă, atât în Piața Alexandru, cât și în Piața Nicolina sunt mai mulți comercianți care vând hribii cu 20 sau 25 de lei pe kilogram.

Ciupercile sunt luate de la centrele de colectare, iar într-o zi bună comercianții pot să vândă și 200 de kilograme, astfel fac vânzare și de 5.000 de lei. Clienții stau la coadă pentru ciupercile pe care le folosesc la tocăniță sau la zacuscă. O rețetă minunată în acest sens o găsim în retetesivedete, alături de multe alte idei, la fel de gustoase – click aici.

„Ciupercile sunt din Vatra Dornei. La Iași au fost puțini bureți anul acesta, în pădurile de aici. Uitați-vă, avem câteva lădițe cu bureți din Iași. Sunt 20 de lei pe kilogram. Lumea ia mai mult hribi, kilogramul e 25 de lei.

Avem din Vatra Dornei, de la centrul de colectare. Venim aici de vreo două săptămâni și nu ne plângem de clienți. Anul acesta e bun. Ne mai întoarcem cel puțin o săptămână, dacă mai este marfă”, a povestit reporterilor BZI, Irina, o comerciantă din Piața Alexandru.

Cei care vor să cumpere ciuperci pentru a le conserva, într-un fel sau altul, încă mai au timp la dispoziție. Comercianții au anunțat deja că mai vin și săptămâna viitoare cu marfă nouă, pentru că după ploile din ultima perioadă vor aduce noi producții.

Foto: pixabay