Diverse

De ce o amenință primarul Nicușor Dan pe Gabriela Szabo cu o anchetă DNA

De ce o amenință primarul Nicușor Dan pe Gabriela Szabo cu o anchetă DNA

Nicușor Dan susțin că au fost descoperite mai multe nereguli la Clubul Sportiv Municipal București după ce corpul de control a făcut o verificare privind activitatea din anii 2017-2022. Dacă ceea ce a spus edilul se dovedește a fi real, Gabriela Szabo ar putea avea mari probleme.

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că CSM ar fi plătit ilegal prime de un milion de lei unor angajați care nu aveau dreptul la bani, respectiv personalului administrativ. Printre cei care au beneficiat de bani s-a numărat chiar și fosta directoare, Gabriela Szabo, care ar fi încasat 190.965  lei în mai multe tranșe.

„S-a constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare”

„Primele pentru câştigarea competiţiilor se puteau acorda potrivit legislaţiei în vigoare la acel moment numai sportivilor şi colectivelor tehnice (antrenori, medici, kinetoterapeuţi).  Totodată, Corpul de Control a identificat şi un posibil conflict de interese generat de un contract încheiat de conducerea clubului în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo a încheiat ulterior, în acelaşi an, un contract de cesiune de drepturi de autor.

Pe lângă aceste probleme, s-a constatat şi că reorganizările succesive ale instituţiei, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătăţire a activităţii”, a postat Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

A fost sesizată comisia de disciplină. Szabo – prima reacție

De asemenea, Nicușor Dan a amintit și de faptul că  “nu există o procedură cu privire la transferul sportivilor, cu privire la criteriile care trebuie avute în vedere în procesul de selectare a unui sportiv, la cum se aproximează valoarea unui sportiv, fapt care a dus de-a lungul vremii la pierderi financiare”. Acest e motivul pentru care a fost comisia de disciplină. Rămâne de văzut cât de repede se va mișca această instituție, pentru ca problema să fie rezolvată cât mai repede.

Gabriela Szabo a reacționat public. A spus că deja faptele prezentat de primarul Nicușor Dan au fost date ca sigure, iar pentru ea nu mai există prezumția de nevinovăție. Va aștepta o hârtie oficială din partea Parchetului ca să vadă clar de ce este acuzată, apoi va comenta.